image
Sursa foto: Profimedia

Richarlison n-a mai suportat. Ce a spus după ce a fost atacat cu o banană din tribune

Rasismul lovește din nou fotbalul și pare să devină un flagel greu de controlat. Ultima victimă a fost Richarlison.

În timpul meciului Brazilia - Tunisia, jucat la Paris, pe Parc des Princes și câștigat de brazilieni cu 5-1, o banană a fost aruncată din tribune spre Richarlison, imediat după ce acesta a marcat golul al doilea.

Reacțiile au apărut imediat peste tot, inclusiv în cadrul Federației Braziliene de Fotbal.

După ce banana a ajuns pe teren, Fred i-a dat cu piciorul, iar Richarlison nici nu a văzut inițial ce s-a întâmplat. Atacantul lui Tottenham, afectat în mod cert, n-a mai suportat și a avut și el o postare, în care și-a explicat poziția.

"Atâta vreme cât ei stau și doar spun 'bla-bla-uri', fără să pedepsească, va continua la fel, se va întâmpla în fiecare zi și peste tot. Nu e timp, frate!", a fost postarea lui Richarlison.

După meci, Richarlison ași-a spus punctul de vedere și la interviu: "Vorbeam cu Firmino despre asta și i-am spus că Dumnezeu nu mi-a permis să observ asta, pentru că nu știu ce aș fi făcut, în tensiunea acelui moment. Să fie identificat acel spectator și să fie pedespsit. E dificil. Vedeți ce s-a întâmplat cu Vinicius recent, iar acum asta, chiar în incinta unui stadion. Poate acest incident va fi învățătură pentru oameni să nu mai facă", a spus Richarlison.

Înaintea meciului, Richarlison și colegii săi au pozat lângă un banner anti-rasism, după ce Vinicius a fost abuzat rasial în meciul dintre Real Madrid și Atletico: ”Fără jucătorii noștri de culoare, nu am avea stele pe tricouri”, a fost mesajul acelui banner.

Federația Braziliană a luat și ea poziție.

"CBF îşi întăreşte poziţia împotriva discriminării şi respinge vehement un alt capitol al rasismului în fotbal", a precizat forul fotbalistic brazilian pe contul său de Twitter, după victoria Braziliei în ultima partidă de pregătire pentru Cupa Mondială 2022 din Qatar.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: