image
Sursa foto: jurnal.md

Vicepreședinții Parlamentului, în afară de Babuc, au semnat un demers privind construcțiile ilegale din Chișinău // DOC

Legalitatea eliberării certificatelor de urbanism pentru proiectare, autorizațiilor pentru construire, deciziilor de atribuire a terenurilor, care au fost emise de administrația capitalei, începând cu 1 mai 2018, ar putea fi supuse unor controale drastice. Un demers în acest sens a fost semnat de vicepreședinții Parlamentului, din partea ACUM și PSRM, în afară de Monica Babuc.

Demersul vicepreședinților Parlamentului - Ion Ceban, Mihail Popșoi și Alexandru Slusari - este motivat prin „numeroase conflicte apărute între locuitorii municipiului Chișinău și firmele care execută lucrări de construcție, care au fost mediatizate, cu încălcarea mai multor normative în construncții și anume distanța dintre blocurile locative, insolația naturală asupra blocurilor existente, înălțimea imobilelor în execuție, defrișarea ilegală a arborilor, distrugerea terenurilor de joacă”.

Astfel, vicepreședinții Parlamentului cer:

- efectuarea controalelor asupra legalității eliberării certificatelor de urbanism pentru proiectare, autorizațiilor pentru construire, deciziilor de atribuire a terenurilor, care au fost emise de administrația capitalei, începând cu 1 mai 2018;

- verificarea emiterii avizelor prin care Comisia Națională a Monumentelor Istorice de pe lângă Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a permis reconstrucția și demolarea imobilelor cu statut de monument de importanță națională sau locală.

Totodată, în demers sunt vizate câte imobile concrete din Chișinău: str. Nicolae Dimo nr.7/3, str. Alecu Russo nr. 9/6, str. Alba Iulia nr. 128, str. Maria Cibotari nr.20, str. Bogdan Voievod nr.1 și str. Vasile Alecsandri nr.4.

Totodată, astăzi urmează să fie format un grup tehnic pentru propunerile de reglementare în domeniu.

demers construcțiidemers construcții
demers construcțiidemers construcții

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: