image
Sursa foto: AP

Asasinul adolescentei din RM, violată și omorâtă în Germania, extrădat de autorităţile din Kurdistan

Tânărul irakian, suspectat că a violat și omorât în Germania o tânără de 14 ani din Republica Moldova, a fost extrădat de către autorităţile din Kurdistan. Individul a mărturisit poliției germane că s-a certat cu fata, iar ulterior a atacat-o și a ucis-o. Cu o primă reacție privind această crimă a venit și cancelarul german, Angela Merkel.

Unul dintre cei suspectați că ar fi asasinat-o pe adolescenta de 14 ani a făcut primele declarații. Individul în vârstă de 20 de ani, care a fugit săptămâna trecută în Irak, a fost arestat în nordul țării după ce a fost dat în urmărire internațională. El a fost extrădat autorităților germane, cărora le-a mărturisit că înainte de a comite crima, s-ar fi certat cu tânăra, cu care se cunoștea, însă neagă că ar fi violat-o.

Autoritățile germane au precizat că acesta urmează să compară cât mai rapid în fața unei instanțe. Imigrantul ar fi ajuns în Germania în 2015, într-un val de refugiați, însă acestuia i s-a refuzat cererea de azil. În tot acest timp, el a comis și alte infracțiuni în Germania, printre care jaf armat și viol.

Omorul tinerei a generat o dezbatere publică în această țară, privind politica deschisă a cancelarului Angela Merkel, față de refugiați, un subiect pentru care a fost dur criticată de-a lungul anilor.

Merkel a avut o reacție privind această crimă și a făcut un apel ca refuații care au fost respinși să fie deportați cât mai rapid și că vinovații pentru astfel de atrocități să fie pedepsiți.

Între timp, demonstranți din mai multe orașe din Germania au ținut un minut de reculegere în memoria fetei, iar în unele orașe au avut loc și proteste.

Amintim că pe 7 iunie, corpul neînsuflețit al tinerei moldovence a fost descoperi într-un câmp din orașul Wiesbaden, după ce fata dispăruse pe 22 mai. Specialiștii au constatat că înainte de a fi omorâtă, copila a fost violată de mai multe ori, după care a fost strangulată.

Presa locală scrie că la începutul acestui an, adolescenta se mutase împreună cu familia sa în Germania, în orașul Mainz.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: