image
Sursa foto: Getty Images

Supărat că a fost ignorat de FIFA, Griezmann țintește Balonul de Aur: Comparația cu Messi și Ronaldo

Campion mondial în această vară cu Franța, Antoine Griezmann (27 de ani) a fost foarte supărat că nu s-a numărat printre finaliștii pentru trofeul FIFA The Best și a lansat o serie de critici în ultima vreme pentru modul în care reprezentanții forului mondial au ales să facă nominalizările.

Acum, starul de la Atletico Madrid a trecut peste dezamăgire și acum se gândește numai la Balonul de Aur, trofeul "monopolizat" de Messi și Cristiano Ronaldo în ultimele 10 ediții. Francezul antrenat de Diego Simeone s-a comparat și cu cele două staruri și consideră că munca pentru echipă este ceea ce îl diferențiază cel mai mult de cei doi.

Finaliștii pentru "The Best FIFA Men's Player", trofeul care se va acorda pe 24 septembrie, sunt Cristiano Ronaldo, Luka Mondric și Mohamed Salah, aceiași de la "UEFA Men's Player of the Year". Pe lista nominalizărilor celor de la FIFA s-au mai înscris Kevin De Bruyne, Antoine Griezmann, Eden Hazard, Harry Kane, Kylian Mbappe, Lionel Messi și Raphael Varane. Este prima oară în ultimii 12 ani când Messi nu prinde top 3, în timp ce Mohamed Salah este singurul dintre finaliști care nu a câștigat niciun trofeu sezonul trecut.

"Nu mai putem face nimic. E premiul oferit de FIFA și e păcat că nu e niciun campion mondial printre finaliști. Am făcut o Cupă Mondială extraordinară și întreaga echipă merita un premiu: Mbappe, Varane, Kante sau eu... Dar asta este. Cred că Balonul de Aur are mai mult prestigiu, mai multă istorie. Îl am în cap și mai sunt 3 luni în care să dau totul și o să văd ce se întâmplă", a spus Antoine Griezmann, într-un interviu amplu acordat pentru spaniolii de la As.

"Sunt moduri diferite de a privi fotbalul. E clar că eu sunt un jucător diferit de Messi, Cristiano Ronaldo sau Mbappe. Sunt în vârf, dar pot deveni mai bun. Caut să fiu cât de complet se poate. Nu voi spune că voi înscrie 50 de goluri, dar vreau să ajut pe plan ofensi și să muncesc pentru echipă", a mai spus atacantul francez de la Atletico.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: