image
Sursa foto: PCCOCS

20 de ani de pușcărie pentru unul din membrii activi ai oraganizației criminale „BORMAN”

Unul din membrii activi ai organizației criminale „BORMAN”, în vârstă de 28 de ani, a fost condamnat la 20 de ani de pușcărie. Bărbatul a fost recunoscut vinovat de comiterea infracțiunilor de organizare a activității criminale pentru contrabandă cu mijloace financiare și circulația ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare.

Potrivit învinuirii înaintate de către procurorii PCCOCS, condamnatul, activând în cadrul organizației criminale sus menționate, la indicația conducătorului acestei reuniuni criminale, racola persoane.

Cu ajutorul acestora scotea prin contrabandă bani de pe teritoriul Republicii Moldova, le organiza deplasarea în Spania, unde procura droguri (hașiș) în proporții deosebit de mari de la alți membrii ai grupării, care acționau la indicația liderului structurii criminale și gestiona transportarea drogurilor în Federația Rusă.

PCCOCSPCCOCS

Astfel, în perioada de timp decembrie 2013 - ianuarie 2014, condamnatul a scos prin contrabandă de pe teritoriul Republicii Moldova 100 000 de euro, cu acesti bani în Regatul Spaniei a procurat aproximativ 100 kg de droguri de tip hașiș și a organizat transportarea drogurilor în Federația Rusă.

O parte din droguri a ajuns pe teritoriul Federației Ruse și a fost comercializată, iar cantitatea de 46,515 kg de hașiș a fost depistată și ridicată de către organele de drept ale Federației Ruse, transportatorii fiind condamnați pe teritoriul Federației Ruse.

PCCOCSPCCOCS

Procurorii PCCOCS au solicitat condamnarea inculpatului pentru faptele comise la 21 ani de închisoare.

Colegiul Penal al Curții de Apel Chișinău l-a condamnat pe membrul organizației criminale „BORMAN”, la 20 ani închisoare cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip închis, dispunând încasarea în folosul statului a contraechivalentului mijloacelor financiare scoase de pe teritoriul Republicii Moldova prin contrabandă în sumă de 1 794 500 de lei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: