image
Sursa foto: marca.com

Câți bani a pierdut Novak Djokovic din cauza vaccinului anti-COVID. Suma totală întrece toate așteptările

Pierderi uriașe, asumate de Novak Djokovic, în urma absenței sale din turneele majore ale tenisului, în sezoanele 2022 și 2023.

„E un preț pe care sunt dispus să îl plătesc,” spunea Novak Djokovic în 2022, când a fost întrebat despre impactul absenței sale de la marile turnee ale circuitului ATP.

Tenismenul sârb, nevaccinat anti-COVID, a ratat două turnee de mare șlem în sezonul anterior. Fără drept de joc la Melbourne și New York, sârbul a ratat șansa de a pune mâna pe cele două premii uriașe, în valoare de 1,71 milioane euro în Australia, respectiv 2,39 milioane euro în America, estimează Express.

De asemenea, Novak Djokovic a ratat de două ori „Sunshine Double”, turneele ATP Masters 1000 de la Indian Wells și Miami, dar și competițiile de la Cincinnati și Montreal, care însumează pierderi potențiale de până la 6,84 milioane de euro.

În total, Djokovic ar fi putut să fie mai bogat cu până la 10,61 milioane de euro, dacă ar fi participat cu succes la competițiile amintite.

În 2022, Novak Djokovic a câștigat un singur turneu de mare șlem, Wimbledon 2022, dintr-un total de numai două participări, la Roland Garros și Wimbledon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: