image
Sursa foto: BBC

UPDATE // Un feribot s-a scufundat în cel mai mare lac din Africa: Bilanţul a ajuns la 136 de morţi

Cel puţin 44 de persoane s-au înecat în urma scufundării unui feribot în Lacul Victoria din Tanzania, oficialii guvernamentali temându-se că numărul morţilor ar putea fi mai mare de 200, a spus un oficial local, relatează Reuters şi CNN, citate de Mediafax.

Comisarul regional din Ukerewe, colonelul Lucas Magembe, a declarat pentru Reuters că misiunea de salvare a supravieţuitorilor de pe urma dezastrului a fost oprită până vineri, 42 de persoane fiind confirmate a fi decedate.

Estimările iniţiale au arătat că feribotul MV Nyerere transporta mai mult de 300 de persoane la bord. Acesta s-a scufundat joi după-amiază la doar câţiva metri de docul din districtul Ukerewe, potrivit operatorului naţional de servicii de feribot TEMESA.

Dar a fost greu să se stabilească numărul exact de pasageri de la bord, deoarece persoana care elibera biletele s-a înecat, iar dispozitivul care înregistra datele s-a pierdut în mare.

Purtătorul de cuvânt al TEMESA, Theresia Mwami, a declarat că operatorul a efectuat întreţinerea feribotului în ultimele luni, revizuind două motoare.

Accidentul a avut loc între două insule din Lacul Victoria, cel mai mare lac din Africa, care se întinde la graniţea dintre Tanzania, Uganda şi Kenya.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: