image
Sursa foto: inRoman.ro

Trei membri ai unei grupări criminale, pe banca acuzaţilor; Ce infracțiuni au săvârșit

Trei membri ai unui grup criminal vor compărea pe banca acuzaţilor pentru 17 capete de acuzare, printre care jaf, răpirea şi privaţiunea ilegală de libertate a unei persoane şi o serie de escrocherii.

„Acţionând de comun acord şi repartizând rolurile din timp, inculpaţii au racolat, în intervalul lunilor iunie – iulie curent, mai mulţi locuitori ai raioanelor Comrat şi Basarabeasca pe care, prin înşelăciune, i-au transportat la filialele unor instituţii financiare din oraşele Chişinău, Cimişlia, Hâncești şi Comrat. Sub pretextul investirii unor sume de bani în activitatea unei firme, care de fapt nu exista, pe numele victimelor au fost perfectate contracte de împrumut, banii intrând ulterior, în posesia inculpaţilor”, se arată într-un comunicat.

După această schemă, inculpaţii au înşelat zece persoane.

Totodată, inculpaţii mai sunt acuzaţi de răpirea unei femei, pe care au urcat-o cu forţa în maşină şi au dus-o la domiciliul unuia dintre aceştia. Timp de aproximativ o săptămână, cât aceasta a fost privată ilegal de libertate, inculpaţii au perfectat pe numele victimei credite de împrumut.

Inculpaţii, două femei şi un bărbat, au vârstele cuprinse între 18 şi 53 de ani.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi aceştia riscă de la 10 până la 13 ani închisoare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: