image
Sursa foto: Jurnal.md

PROVOCĂRI la protestele de la comisariate: Au fost aduși boschetari pentru a fi asociați cu manifestanții // VIDEO

Protestele organizate astăzi la comisariatele de poliție de către membrii Mișcării de Rezistență Națională nu au trecut fără provocări. Au fost aduși mai mulți oameni ai străzii în încercarea de a-i asocia cu protestatarii.

Unul dintre ei chiar a colectat pliantele pe care oamenii le-au lăsat pe parbrizele mașinilor parcate de polițiști lângă Comisariatul de poliție din sectorul Ciocana.

Momentul în care bărbatul aduce pliantele la comisariat a fost surprins de vicepreședintele Platformei DA, Liviu Vovc.

„Scenarii marca Jizdan/Cavcaliuc. Au scos boschetari în fața comisariatului pentru a-i asocia cu noi, iar pe unul l-au trimis să strângă pliantele informative plasate de noi pe mașinile personale ale polițiștilor parcate lângă comisariat”, a menționat Liviu Vovc.

„Dacă noi nu am avut dreptul să trecem de ușă, se vede clar în filmare cum boschetarului i se permite fără întrebări să treacă și de turnichet, iar polițistul care a dat odinul îi dă semn să se întoarcă înapoi pentru a nu-l deconspira. În final, bietul om a lăsat foile strânse pe masa de la intrare”, a adăugat vicepreședintele Platformei DA.

Totodată, la proteste au venit și așa-numiții veterani care, anterior, au fost surprinși cum luau mită de 600 de lei pentru a participa la circul de introducere a votului mixt, afirmă jurnalistul Vasile Năstase.

„Sunt acei indivizi care s-au fotografiat în compania hoțului Șor, după ce acesta a fost condamnat. Unul dintre alerguși în anii 90 ataca autobuzele cu oameni pe traseul Chișinău - Leușeni și jefuia pasagerii. O altă parte dintre alerguși au slujit regimul Voronin, iar acum fac parte din structurile paramilitare ale uzurpatorului. Sunt sigur că, în curând, zoinițele lui Plahotniuc vor arăta cum alergușii se dădeau cu părerea și încercau să compromită acțiunea Mișcării de Rezistență Națională”, a spus Vasile Năstase.

Mai multe proteste cu sloganul „Apărați poporul, nu uzurpatorul!”, organizate de Mișcarea de Rezistență Națională ACUM au fost organizate de dimineață la inspectoratele de poliţie din capitală.

Oamenii au încercat să-i convingă pe reprezentanții forțelor de ordine să nu execute ordinele care vin de la politicieni, cerându-le să se alăture poporului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: