image
Sursa foto: WCCO

Un moldovean stabilit în SUA și-a înscenat moartea pentru a putea beneficia de două milioane de dolari

Moldoveanul stabilit în Statele Unite, care și-a înscenat moartea acum opt ani, pentru a beneficia de două milioane de dolari, a fost recent arestat în Republica Moldova și extrădat. În 2015, bărbatul, în vârstă de 54 de ani, a fost declarat vinovat pentru fraudă și dat în urmărire internațională. Tribunalul american urmează să-i pronunțe sentința.

Potrivit Departamentului de Justiție al Statelor Unite, în luna martie 2010, Igor Vorotinov a obținut o poliță de asigurare de viață în valoare de două milioane de dolari din partea unei companii și i-a desemnat pe soția și fiul său drept beneficiari.

Un an mai târziu, poliția din Republica Moldova a primit un apel telefonic, prin care i s-a comunicat că la intrarea în satul Cojușna a fost depistat un cadavru. Pe baza actelor găsite s-a tras concluzia că este vorba de Igor Vorotinov, fapt confirmat şi de fosta soţie, chemată în Republica Moldova pentru identificare.

Femeia s-a întors în Statele Unite şi a încasat poliţa de asigurare în valoare de două milioane de dolari, după care a transferat banii în conturi bancare din Elveţia şi Republica Moldova. În schemă a fost implicat și Alkon Vorotinov, fiul celor doi soți. Ultimul a fost reținut în 2013 de către ofițerii de la Serviciul Vamal și Protecție Frontieră din Detroit, Michigan, la întoarcerea dintr-o călătorie în Republica Moldova. În computerul confiscat de agenți au fost găsite fotografii digitale cu tatăl acestuia, Igor Vorotinov, făcute în același an. Astfel s-a dovedit că presupusul decedat trăiește.

În 2016, Irina Vorotinov a pledat vinovată și a fost condamnată la 37 de luni în închisoare federală, iar în prezent își execută sentința. Alkon Vorotinov, în vârstă de 28 de ani, a pledat și el vinovat și a fost condamnat la trei ani de probațiune și obligat să restituie banii. În cazul lui Igor Vorotinov, tribunalul american urmează să pronunțe sentința.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: