image
Sursa foto: Privesc.eu

„Plahotniuc a mizat eronat pe „tăcerea robilor” și a subevaluat determinarea lui Andrei Năstase și a celor din jurul lui”

„Dictatura lui Plahotniuc se apropie de final pentru că au îndrăznit să treacă o imaginară linie roșie a lucrurilor care nu se fac”, scrie bloggerul român Cătălin Dumitriu într-un editorial pentru Cotidianul.md.

„Anularea alegerilor pentru Primăria Chișinău este cartea greșită trasă de Plahotniuc din teancul cu care trișează de atâția ani un popor. A mizat eronat pe „tăcerea robilor” lui Platon și a subevaluat determinarea lui Andrei Năstase și a celor din jurul lui”, afirmă autorul.

„Când lumea se schimbă, dictaturile dispar. În august, vine rândul Moldovei. Pentru că se vor întoarce acasă, exact pentru acest moment, cei din diaspora, cei plecați din țară tocmai din cauza politicilor publice promovate de clanul sud-american condus de Plahotniuc. Iar celor din diaspora, să ne înțelegem, frică de Plahotniuc nu le este. Nu va fi bine pentru dictator și pentru cozile lui de topor. Nu va fi bine pentru cei care au crezut că istoria unei națiuni se poate scrie în biroul de pe Bulgară, pe genunchii unui „oprit în evoluție” specimen de homo sapiens, certat iremedial cu umanitatea și cu ceea ce aceasta reprezintă”, scrie în articolul său Cătălin Dumitriu.

„Plahotniuc va fugi din Moldova! Citiți și țineți minte! Va fugi foarte curând, mai curând decât cred unii dintre cei care citesc aceste rânduri. Este treaba lui unde va fugi și ce va face, dar treaba viitorilor lideri ai statului moldovean, aleși democratic, este să-l găsească, să-l aducă acasă și să-l judece. Corect, public, cu toate ușile sălii de judecată deschise! Pe el și pe toți cei care, în mizerabila și meschina lor abordare au decis că ei, slugile sinistrului, sunt deștepți, iar voi, dragii mei frați, sunteti doar niște proști care trebuie să tăceți și să îndurați”, continuă autorul.

Cătălin Dumitriu îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să refuze să mai trăiască „așa cum vrea Plahotniuc și clanul său”.

„Cereți de la viață ce vi se cuvine! Aveți curaj și înțelegeți că Moldova este și țara voastră. Redeveniți proprietarii de drept ai destinelor familiilor voastre. Iar dacă vă doriți cu adevărat acest lucru, veți arăta unei lumi întregi cu ce anume se poate rescrie istoria unei națiuni! Este vorba, până la urmă, de cea mai mare spaimă a lui Plahotniuc și de încremenitoarea lui neputință de a lupta împotriva acesteia. Este coșmarul care-l bântuie și care-i provoacă cele mai crunte insomnii și nevroze! Pentru el, înseamnă sfârșitul! Despre DEMNITATEA UNUI POPOR este vorba, despre nimic altceva!”, conchide Cătălin Dumitriu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: