image
Sursa foto: vanityfair.com

Kevin Spacey, pus deja sub acuzare pentru molestarea sexuală a unui tânăr, acuzat de mai mulți bărbaţi de agresiuni similare

Actorul american Kevin Spacey, pus deja sub acuzare, în SUA, pentru molestarea sexuală a unui tânăr, a fost audiat şi de poliția britanică, după ce mai mulți bărbaţi l-au reclamat pentru agresiuni similare.

Actorul a participat voluntar la audieri, care au avut loc în SUA, în luna mai. Starul nu a fost arestat, iar ancheta polițiștilor de la Scotland Yard este în desfășurare, informează Variety, care citează reprezentanţi ai autorităţilor britanice.

Șase reclamații pentru abuzuri sexuale au fost formulate pe numele lui Spacey în Marea Britanie, pentru fapte care ar fi fost săvârșite în perioada 1996 - 2013. Prima reclamaţie în Marea Britanie a fost făcută la sfârşitul anului 2017, iar cea mai recentă datează din primăvara anului trecut.

Spacey a locuit la Londra mai mulţi ani, fiind director artistic al celebrului Teatru Old Vic în perioada 2003 - 2015.

Pe de altă parte, în ianuarie, Kevin Spacey a fost pus sub acuzare pentru agresarea sexuală, în 2016, a unui tânăr care la momentul respectiv avea 18 ani. Actorul în vârstă de 59 de ani - acuzat de indecență, molestare și lovire, fapte pentru care riscă o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare și înregistrarea ca agresor sexual - a pledat nevinovat. Victima este fiul unei prezentatoare a postului american Boston TV, iar aceasta a fost prima inculpare a lui Kevin Spacey de când cariera de actor i-a fost distrusă de acuzaţii de abuzuri sexuale săvârşite asupra unor bărbaţi, începând cu toamna anului 2017.

Avocații actorului l-au acuzat pe tânăr că minte pentru a obține despăgubiri financiare, scrie Mediafax.

Spacey mai este investigat de poliţia din Los Angeles pentru o acuzaţie de abuz sexual, într-un alt incident care a avut loc în 2016. O acuzaţie similară a fost respinsă de procurori pentru că era vorba despre un presupus incident din 1992, iar fapta ar fi fost prescrisă.

Considerat unul dintre cei mai talentați actori ai generației sale, Kevin Spacey a dispărut din viața publică după un val de acuzații de abuz sexual care i s-au adus la sfârșitul anului 2017. Kevin Spacey a câştigat două premii Oscar, pentru rolurile interpretate în filmele "American Beauty" şi "Suspecţi de serviciu/ The Usual Suspects". Pentru rolul lui Francis Underwood din "House of Cards", actorul american a fost lăudat de criticii de specialitate, a câştigat un Glob de Aur şi a fost nominalizat de cinci ori la premiile Primetime Emmy.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: