image
Sursa foto: gp.by

Crimă terifiantă în Belarus: Un licean i-a tăiat gâtul unei profesoare şi și-a omorât un coleg; Alți doi elevi, răniți grav

Un elev de la un liceu din Belarus a înjunghiat mortal o profesoară şi pe unul dintre colegi, rănindu-i pe alţi doi, au anunţat autorităţile locale. Incidentul s-a produs la un liceu din localitatea Stolbţî, aproximativ 70 km sud-vest de capitala Minsk, a anunţat filiala locală a Ministerului belarus de Interne, precizând că presupusul atacator este un elev al respectivului liceu, în vârstă de 15 ani.

Profesoara de 53 de ani şi un licean au decedat în urma rănilor, în timp ce alţi doi elevi se află la reanimare în spitalul din localitate, conform sursei citate.

Potrivit media locale, agresorul a venit dimineaţă în clasă înainte de începerea primei ore şi a atacat-o cu cuţitul pe profesoara de istorie, rănind-o mortal în zona gâtului. Apoi, a mers în clasa vecină, unde a ucis un elev de liceu, după care a fugit pe fereastră.

Presupusul agresor, care şi-a şters conturile pe care le deţinea pe reţelele de socializare cu o zi în urmă, a rănit alţi doi liceeni, înainte de a fi reţinut două ore mai târziu de către poliţie.

Presa din Belarus scrie că presupusul atacator este un elev bun, „foarte calm şi liniştit”, fără probleme aparente în familie.

Incidente de acest gen nu sunt frecvente în Belarus, fostă republică sovietică situată la frontiera Uniunii Europene şi condusă din 1994 în mod autoritar de către preşedintele Aleksandr Lukaşenko, la fel ca tot restul ex-URSS.

În octombrie 2018, un elev de liceu din Kerci, peninsula Crimeea (anexată de Rusia în martie 2014) a ucis metodic cu o puşcă 20 de persoane şi a rănit peste 40, în cel mai sângeros atac în masă comis într-o instituţie şcolară în Rusia şi în regiune. Autorităţile ruse au denunţat 'rezultatul globalizării' şi 'reţelele de socializare şi internetul', ceea ce ar fi permis importul acestui fenomen din Statele Unite, dar unele media ruse au sugerat că o parte dintre persoane ar fi decedat în schimbul de focuri dintre agresor şi poliţie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: