image
Sursa foto: rbk.ru

Proteste masive la Moscova, al doilea weekend consecutiv; 60 de opozanți nu sunt lăsați să candideze la alegerile locale

Pentru al doilea weekend la rând, au fost proteste de amploare la Moscova, unde 22 de mii de oameni au ieşit în stradă la apelul opoziţiei.

Oamenii sunt nemulțumiți că 60 de membri ai opoziției nu sunt lăsați să candideze pentru parlamentul local. Alegerile locale și regionale au loc în septembrie, iar Comisia Electorală a invalidat candidaturile acestora, invocând diverse nereguli.

Opozanții regimului susțin, însă, că problemele respective sunt inventate de putere și amenință că vor protesta până când se va face dreptate.

Opoziţia s-a mobilizat serios pentru aceste alegeri din Moscova, sperând să aibă un cuvânt de spus în gestionarea bugetului uriaș al capitalei, de aproape 40 de miliarde de euro.

Partidul de guvernământ din Rusia înregistrează cele mai scăzute scoruri din ultimii zece ani, pe fondul problemelor economice cu care se confruntă țara. În contextul scăderii veniturilor şi stagnării economice, opoziţia doreşte să mizeze pe nemulţumirea în creştere a ruşilor, notează Digi24.

Moscoviţii sunt chemaţi să voteze la 8 septembrie în alegerile locale şi regionale pentru a reînnoi mandatul de cinci ani al celor 45 de deputaţi ai parlamentului local, însărcinat să valideze deciziile primarului Serghei Sobianin, loial puterii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: