image
Sursa foto: uefa.com

Mourinho, înaintea meciului sezonului: Un singur sezon întreg încheiat fără trofeu în cariera de antrenor

Finala Cupei Angliei, dintre Manchester United şi Chelsea, este meciul sezonului pentru Jose Mourinho. Dacă "diavolii" nu se vor impune, "The Special One" va încheia doar pentru a doua oară în carieră fără trofeu o stagiune petrecută în întregime pe banca unei echipe.

Precedenta situaţie de acest gen s-a consemnat în primul sezon după revenirea la Chelsea, 2013-2014.

Portughezul a fost ironic cu antrenorii lipsiţi de trofee cu două săptămâni şi jumătate înaintea finalei de pe Wembley, contra fostei sale echipe.

"E vina mea pentru că toată cariera mea a fost construită pentru a câştiga. Au fost întotdeauna victorii şi iar victorii. Acum e aproape un an fără trofeu şi cred că este mai important decât oamenii care nu câştigă niciodată nimic. În realitate, cei care nu câştigă niciodată nimic sunt mai răi decât cei care sunt învingători întotdeauna, dar câteodată nu reuşesc. Nu am traversat niciodată un sezon întreg fără trofeu", a declarat Mourinho, care a uitat de sezonul fără trofeu de pe Stamford Bridge.

Jose Mourinho a sosit la Manchester United în 2016 şi a cucerit trei trofee cu "diavolii" sezonul trecut: Europa League, Cupa Ligii şi Supercupa Angliei.

Antrenorul în vârstă de 55 de ani are 25 de trofee în carieră: şase cu Porto, opt cu Chelsea, cinci cu Inter, trei cu Real Madrid şi trei cu Manchester United. Portughezul are două Ligi ale Campionilor, cu Porto şi Inter, şi opt titluri de campion.

Singurele echipe cu care Mourinho n-a câştigat nimic sunt primele sale două formaţii din carieră, Benfica şi Uniao Leiria, unde n-a prins însă un sezon întreg: a plecat după numai câteva luni.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: