image
Sursa foto: Rafiq Maqbool/AP

India: 13 morţi după prăbuşirea unei clădiri la Mumbai; Operaţiunile de salvare continuă

Alte şase corpuri au fost recuperate dintre dărâmăturile unei clădiri prăbuşite în hubul financiar al Indiei Mumbai, ridicând bilanţul morţilor la 13.

Clădirea cu patru etaje din cartierul aglomerat al oraşului Dongri, care a fost inundat în timpul recentelor ploi musonice, s-a prăbuşit marţi.

"Treisprezece trupuri au fost recuperate până acum din moloz şi 10 persoane au fost salvate", a declarat şeful poliţiei din zonă, Sandeep Bagdikar, prin telefon de la faţa locului, citat de agerpres.ro.

Operaţiunile de salvare continuă cu ajutorul echipei National Disaster Response Force, a spus Bagdikar.

"Nu ar mai fi mai mult de două sau trei persoane încă îngropate în moloz. Sperăm să terminăm operaţiunile în curând", a adăugat el.

Printre morţi sunt opt bărbaţi, patru femei şi un băiat de 15 ani.

Cel puţin 15 familii locuiau în clădire, veche de aproximativ 100 de ani, a declarat ministrul-şef al statului, Devendra Fadnavis.

Fadnavis a anunţat o compensaţie de 500.000 de rupii (7.268 de dolari) pentru rudele celor care au murit.

Toate cheltuielile medicale pentru cei răniţi vor fi suportate de guvernul statului, a mai spus Fadnavis.

Guvernul statului Maharashtra a ordonat o investigaţie în legătură cu incidentul.

Operaţiunile de salvare, care au continuat în timpul nopţii, au fost împiedicate de locaţia clădirii situată pe o fâşie de teren îngustă şi aglomerată unde nu a putut intra echipamentul greu.

Televiziunea locală a arătat bărbaţi formând lanţuri umane pentru a curăţa molozul. Ploile intermitente au împiedicat de asemenea operaţiunile.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: