image
Sursa foto: Profimedia

Un bărbat din nordul țării și-a violat verișoara de 13 ani; Judecătorii l-au condamnat la 17 ani de închisoare

Potrivit sentinței din 25 ianuarie 2024, un bărbat de 29 de ani, de la nordul țării, a fost recunoscut vinovat pentru violul verișoarei acestuia, care nu a împlinit vârsta de 14 ani, și acțiuni violente cu caracter sexual comise împotriva ei. Pentru faptele comise i-a fost stabilită o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 17 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Conform învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, inculpatul, la 10 august 2017, în jurul orelor 21:00, aflându-se în casa buneilor săi, în stare de ebrietate alcoolică și urmărind scopul de a-și satisface pofta sexuală, a ademenit-o într-o odaie pe verișoara sa de 13 ani, care suferă de retard psiho-motor și verbal sever, și profitând de imposibilitatea ei de a se apăra, de a-și exprima voința, prin constrângere fizică și psihică, a întreținut cu ea un act sexual și un raport sexual forțat.

În privința inculpatului a fost aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv cu luarea sub strajă din sala de judecată.

Acesta a refuzat să facă declarații.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

Noutăţile partenerilor

comentarii: