image
Sursa foto: jurnal.md

În urma unei investigații Jurnal TV, PG reia investigarea morții unui bărbat lovit crunt de un grup de polițiști acum 19 ani

Procuratura Generală a reluat investigarea morții lui Constantin Ciupac, bătut crunt de un grup de polițiști încă acum 19 ani. Se întâmplă după ce, între timp, polițiștii implicați au avut statut de martor, iar instrumentarea cauzei a fost suspendată „din motivul neidentificării persoanei care putea fi pusă sub învinuire”.

Cazul a revenit în atenția Procuraturii Generale în urma unei investigații făcute publice în cadrul emisiunii „60 de minute”, cu Vasile Năstase, de la Jurnal TV.

„Acest caz nu a fost investigat. Nimeni nu a fost tras la răspundere. Ucigașii sunt promovați astăzi”, a comentat jurnalistul Vasile Năstase. În continuare, Jurnal TV a pus pe post mărturiile cutremurătoare ale văduvei lui Constantin Ciupac, din satul Cigârleni, Ialoveni.

Investigația Jurnal TV a fost obiectul unei sesizări depuse la procuratură de deputatul Platformei DA, Liviu Vovc.

„După investigația JurnalTV și sesizarea depusă la procuratură lucrurile încep a se mișca. E inadmisibil că s-a încercat mușamalizarea acestui caz. Primul pas e făcut. Dupa 19 ani de tăcere Procuratura Generală a dispus reluarea investigațiilor. Sper Procurorul General să își dea demisia cât mai rapid, iar în fruntea acestei instituții să vină o persoană competentă și apolitică. Acest lucru este imperios necesar pentru a afla adevărul despre crima de la Cigârleni dar și multe alte ilegalități. Crimele nu au termen de prescripție!”, a comentat Liviu Vovc.

„Domnule Harujen, aici nu e vorba de demisie de onoare. Pur și simplu plecați. Plecați de bună voie. Procurorii trebuie să își îndeplinească atribuțiile de serviciu și nu interesele dvs.”, s-a adresat legislatorul către actualul procuror general.

(Investigația Jurnal TV cu privire la acest caz, începând cu minutul 20)

sesizare PGsesizare PG
răspuns PGrăspuns PG

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: