image
Sursa foto: Profimedia

Manchester United, cea mai scumpă echipă a sezonului 2022-2023; Ce arată datele UEFA

UEFA a publicat raportul economic ”The European Club Finance and Investment Landscape” pentru 2023, în care sunt prezentate cheltuielile, investițiile și transferurile echipelor din Europa.

Raportul a arătat că Manchester United a cheltuit nu mai puțin de 1,42 de miliarde de euro pentru jucătorii pe care i-a folosit în stagiunea 2022/2023 și astfel a devenit cea mai scumpă echipă a sezonului.

Recordul în această privință era deținut de Real Madrid, care a cheltuit 1,33 de miliarde de euro în 2020. În cazul ”Galacticilor” se poate observa o scădere semnificativă. ”Los Blancos” se află pe locul patru în clasamentul din 2023, 1,03 miliarde de de euro.

În același timp, Manchester City se află pe locul al doilea. Clubul de pe Etihad a plătit pentru jucătorii pe care i-a folosit în sezonul precedent 1,28 de miliarde de euro. Podiumul este completat de Chelsea, 1,08 miliarde de euro, potrivit raportului UEFA.

În timp ce Manchester City a câștigat Premier League, cu 89 de puncte, ”Diavolii roșii” au terminat pe locul trei în clasament, cu 75 de puncte. În plus, Chelsea s-a clasat doar pe locul 12 , 44 de puncte.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: