image
Sursa foto: Jurnal.md

„Scriitorul poporului” Ion Druță, felicitat și de către Patriarhul Rusiei

PF Kirill, Patriarhul Rusiei, l-a felicitat pe Ion Druță cu prilejul aniversării a 95 de ani de la naștere. Amintim că scriitorul moldovean este stabilit la Moscova și anterior a declarat că mama limbii române este „limba moldovenească”.

Iată cum sună felicitarea Patriarhului Kirill, adresată lui Druță:

„Scriitorului poporului Moldovei I. P. Druță. Stimate Ion Panteleevici! Vă felicit cordial cu ocazia aniversării a 95 de ani din ziua nașterii! Sunteți binecuvântat de la Dumnezeu cu un talent literar excepțional, pe care l-ați multiplicat cu dragostea de muncă, combinată cu permanenta căutare creativă și tendința de a descoperi frumusețea lumii create de Dumnezeu, bogăția credinței ortodoxe și a tradiției spirituale.

Salutăm faptul că operele Dvs., proslăvind pământul natal, moldovenesc, și atingând profunde probleme etice, găsesc un răspuns sincer nu doar în inimile oamenilor deșteptați la viață, ci și în generația în creștere, în care căutați să treziți sentimente binecuvântate, dar și să cultivați dragostea pentru Hristos, Patrie și cei apropiați.

Vă doresc tărie pentru puterea de care dați dovadă, vioiciune spiritului, pace sufletească și binecuvântatul ajutor al lui Dumnezeu în scopul mântuirii”.

Menționăm că Patriarhul Kirill este unul dintre cei mai inveterați susținători ai lui Vladimir Putin în războiul Rusiei contra Ucrainei. Unii dintre clericii ruși care s-au opus acestei invazii militare au fost excluși din preoție și băgați la pușcărie.

Scriitorul Ion Druță a împlinit 95 de ani pe data de 3 septembrie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: