image
Sursa foto: Getty Images

Bayern, campioană şi la salarii: Jucătorii săi câştigă aproape dublu decât cei ai rivalei Dortmund

Bayern Munchen n-are rivală de şase ani în Bundesliga, iar diferenţa salarială faţă de restul contracandidatelor explică hegemonia bavarezilor în campionatul Germaniei.

Potrivit Sporting Intelligence, Bayern are o medie salarială de 5,68 milioane de euro pe an, aproape dublă faţă de principala rivală, Borussia Dortmund, care oferă salarii medii de trei milioane de euro anual.

A doua clasată din sezonul trecut, Schalke 04, a avut o medie salarială cu patru milioane de euro mai mică decât trupa din Munchen.

Hoffenheim este doar a şaptea în topul salariilor, însă a dat lovitura în sezonul trecut: a terminat pe locul 3 şi va juca direct în grupele Ligii Campionilor.

Şapte cluburi din Bundesliga (Freiburg, Hannover, Augsburg, Stuttgart, Mainz, Werder Bremen şi Eintracht Frankfurt) plătesc, în medie, salarii de sub un milion de euro pe an. Freiburg şi Hannover sunt ultimele în top: jucătorii lor primesc, în medie, de 12 ori mai puţin decât unul de la Bayern (490.000 faţă de 5,68 milioane de euro).

Bayern Munchen a bătut recordul de titluri consecutive în Germania: şase. Nimeni nu mai devenise campion de mai mult de trei ori la rând anterior.

Noul sezon din Bundesliga va începe vineri, 24 august.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: