image
Sursa foto: jurnal.md

PSRM, reacție trasă la indigo cu cea a PD: Acuzații la adresa blocului ACUM după refuzul oricărei coaliții cu socialiștii

După ce Blocul ACUM Platforma DA și PAS a reiterat astăzi că nu va face niciun fel de coaliție cu partidele antioligarhice și antieuropene din Parlament, dar a venit cu un apel către noii deputați să-și dea votul pentru un set de legi ce vizează eliberarea instituțiilor statului, socialiștii au venit cu o reacție trasă la indigo cu cea a PD.

La fel cum oligarhul Vladimir Plahotniuc a acuzat blocul ACUM că provoacă o criză politică prin refuzul de a negocia formarea unei coaliții majoritare, și PSRM au ieșit cu acuzații similare.

„Au preferat să bage capul în nisip și să nu le pese de evoluția politică de mai departe a țării. O asemenea decizie este iresponsabilă. Membrii ACUM au indus în eroare propriii alegători, le-au promis reformarea clasei politice și rezolvarea problemelor sociale și economice ale țării, dar preferă să stea în opoziție. Am considerat că putem fi parteneri onești în Parlament și să schimbăm cardinal lucrurile în RM. Pentru a salva țara este nevoie de majoritate parlamentară. ACUM spune că nu-și dorește o majoritate parlamentară”, a spus deputatul PSRM Ion Ceban, în cadrul unui briefind.

Socialistul a mai precizat că PSRM va convoca conducerea partidului în viitorul apropiat „pentru determinarea acțiunilor următoare” și că nu este exclus că deciziile vor fi anunțate după prima ședință a Parlamentului în noua legislatură. Or, și PD a anunțat același lucru zilele trecute.

Precizăm că Blocul ACUM Platforma DA și PAS a anunțat astăzi că nu va accepta nici invitația PSRM la discuții privind formarea unei majorități parlamentare, după ce socialiștii veniseră cu o invitație în acest sens, după ce și PD lansase aceeași invitație la adresa ACUM, respinsă de blocul proeuropean.

„Ne-am asumat un singur parteneriat - cu cetățenii RM. Am semnat un angajament public în fața întregii țări. Am repetat și vom repeta - nu suntem ca ei. Ne respectăm cuvântul dat și angajamentele. Atât Plahotniuc și Dodon caută să-și mascheze alianța și negocierile pe care le poartă încă înainte de votul din 24 februarie. Rezultatele târgului lor - au decis să foloseasă blocul ACUM pe post de primă opțiune, ca mai apoi să formalizeze o coaliție obscură, fie să decidă de comun acord alegerile anticipate, împreună cu cele locale, fraudând la greu. Reiterăm angajamentul nostru ferm de a nu face alianțe cu partidele oligarhice și antieuropene - PD, PSRM și Partidul Șor. Soluția este adoptarea în regim de urgență a unui set de legi ce vizaază eliberarea instituțiilor de stat de sub controlul lui Plahotniuc. Ne adresăm deputaților cărora le pasă de această țară și care înțeleg că RM merge pe o cale greșită - îi îndemnăm să voteze pachetul de legi menit să distrugă sistemul oligarhic și să creeze statul de drept”, au spus liderii blocului ACUM.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: