image
Sursa foto: europeanwesternbalkans.com

Liderul PPE: Năstase - unicul candidat antioligarhic; Plahotniuc și Dodon vor înscăunarea unei persoane aservite

Plahotniuc și Dodon urmăresc înscăunarea la Primăria capitalei a unui candidat care să le servească doar interesele lor și nicidecum ale cetățenilor.

O spune tranșant Joseph Daul, liderul Partidului Popular European, cel mai influent partid de centru-dreapta la nivel european.

„Cei din Europa sunt conștienți de faptul că alianța dintre Plahotniuc și Dodon a adus prejudicii considerabile integrității și democrației din RM printr-un înalt nivel de corupție, cenzură, control al presei și justiției. Acum ei vor să înscăuneze unul dintre candidații lor care vor servi interesele stăpânilor, în loc să lucreze în interesul tuturor moldovenilor”, a declarat liderul PPE.

Joseph Daul a adăugat că PPE va urmări îndeaproape alegerile locale din 20 mai, „pentru că orice abatere de la ceea ce sunt alegeri libere și corecte ar îndepărta Moldova mult de pe calea sa europeană”

„Atât timp cât autoritățile nu respectă statul de drept, nu combat corupția și nu instaurează un sistem judiciar independent, poporul Moldovei nu va resimți beneficiile progresului, dar nici prosperitate nu va avea”, a continuat liderul PPE.

Oficialul european a transmis un mesaj de susținere pentru candidatul comun al forțelor proeuropene, Andrei Năstase.

„Dragă Andrei, ești unicul candidat antioligarhic din aceste alegeri. Eu te cunosc drept un om de cuvânt, care cu mai multe ocazii ți-ai demonstrat angajamentul pentru neam și țară. Ai curajul și voința să transformi Chișinăul într-un oraș prosper și atractiv pentru toți cei care locuiesc acolo. Ești un om politic proeuropean, curajos, dedicat binelui comun, un conducător capabil să atragi fondurile și expertiza european necesare pentru modernizarea infrastructurii, a drumurilor, a transportului, dar și a educației și sistemului de sănătate din Chișinău și mai ales de a ameliora starea mediului ambiant”, a menționat liderul PPE.

Noutăţile partenerilor

comentarii: