image
Sursa foto: theverge.com

Google, anchetată pe motiv că ar fi dat afară câţiva angajaţi „incomozi”

Google este anchetată de guvernul american cu privire la politica sa faţă de angajaţi în general, dar şi cu privire la concedierea unor angajaţi care-şi încurajaseră foștii colegi să ia parte la nişte proteste îndreptate împotriva conducerii companiei.

Ancheta a fost demarată în urma iniţierii unui proces, săptămâna trecută, de către patru foşti angajaţi, care au acuzat Google că i-a concediat din cauză că s-au poziţionat împotriva unor decizii ale companiei, printre care şi semnarea unor contracte controversate cu guvernul american.

De cealaltă parte, Google a negat acuzaţii, precizând că: "I-am concediat pe cei patru indivizi pentru încălcări repetate şi intenţionate ale vechilor politici ale noastre de securitate. Nimeni nu a fost concediat pentru emitere unor îngrijorări sau pentru că a pus la îndoială activităţile companiei".

Cei patru foşti angajaţi au negat, însă, acuzaţiile aduse de Google, scrie B1.

Mulți ani, Google a avut reputaţia locului "ideal" de muncă, compania punând (cel puţin la nivel declarativ) accentul pe transparență şi oferind numeroase avantaje angajaţilor săi.

În ultimii ani, însă, acea reputaţie a fost tot mai contestată din cauza unor scandaluri de hărţuire sexuală ce vizau persoane cu funcţii de conducere, a unor contracte militare, din cauza politicii (inadecvate) cu privire la schimbările climatice, din cauza ajutorului dat Chinei pentru a-şi face propriul motor de căutare "Google" şi nu în ultimul rând, din cauza politicilor cu privire la proprii angajaţi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: