image
Sursa foto: Getty Images

Greu de demis: Suma colosală pe care Real Madrid ar trebui să i-o plătească lui Lopetegui

Real Madrid l-a numit în vară pe Julen Lopetegui, în locul lui Zinedine Zidane, lăsând naționala Spaniei fără selecționer, cu o zi înaintea debutului la Campionatul Mondial din Rusia. Din păcate pentru campioana Europei, manevra criticată aspru în presa de specialitate, nu a fost una inspirată, iar trupa de pe "Bernabeu" caută să se despartă, după doar patru luni, de tehnicianul basc.

Lopetegui are un contract în valoare de 6 milioane de euro pe an, până în 2021. În aceste condiții, dacă Florentino Perez se decide să se despartă de Lopetegui înainte de expirarea contractului său, clubul va trebui să scoată din conturi nu mai puțin de 18 milioane de euro, informează sport.es.

Sursa mai notează că salariul imens pe care antrenorul îl primește nu corespunde CV-ului său, dar Florentino Perez s-a lovit de un zid, după ce a fost refuzat de antrenori mult mai celebri: Mauricio Pochettino, Massimiliano Allegri, Jurgen Klopp sau Joachim Low. Toți acestia au refuzat să vină pe Bernabeu, iar Perez nu a avut altă soluție decăt să-l aducă pe Lopetegui.

Lopetegui stă liniștit: "Nu privesc mai departe"

Tehnicianul Julen Lopetegui este ameninţat cu demiterea după rezultatele slabe din ultima perioadă. Înaintea meciului de marţi cu Viktoria Plzen, din Liga Campionilor la fotbal, şi a derby-ului cu FC Barcelona, programat duminică în La Liga, el a declarat că va fi "şi mâine antrenorul echipei Real Madrid".

"Nu pot confirma nimic dincolo de momentul actual", a subliniat totuşi Lopetegui într-o conferinţă de presă desfăşurată la centrul de antrenament de la Valdedebas.

"Dacă mă întrebaţi ce se va întâmpla peste o lună, un an, doi ani, atunci nu ştiu. Suntem concentraţi asupra prezentului, este meseria şi responsabilitatea noastră, nimic mai mult", a adăugat el.

Lopetegui a înregistrat patru eşecuri şi un egal în ultimele cinci meciuri, echipa ajungând la un moment dat la 482 de minute fără gol marcat. Ineficienţa ofensivă a fost întreruptă de golul lui Marcelo din partida de sâmbătă cu Levante, dar chiar şi aşa Real Madrid a suferit o nouă înfrângere pe teren propriu (1-2). În clasament, Real este pe locul 7, cu 14 puncte după 9 etape, la 4 patru puncte de lider, marea rivală FC Barcelona.

Lopetegui are în palmares două titluri europene

În vârstă de 51 de ani, fostul portar, care are un titlu ca jucător cu Real Madrid, în 1990, a avut rezultate foarte bune pe banca naţionalelor de juniori ale Spaniei. În palmaresul său se află două titluri europene, la U19, în 2012, şi la U21, un an mai târziu. Cu naţionala mare a ajuns la 20 de partide fără înfrângere.

La nivel de club, Lopetegui le-a antrenat pe Rayo Vallecano, Real Madrid B şi FC Porto, fără a avea performanţe importante.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: