image
Sursa foto: CNA

Fiica unui deputat PAS, vizată în dosarul de corupție de la aeroport; Igor Grosu solicită demisia parlamentarului

Fiica deputatei PAS Victoria Cazacu, angajată a Serviciului Vamal, este vizată în dosarul de corupție de la Aeroportul Chișinău, potrivit președintelui Parlamentului. Igor Grosu solicită ca parlamentara să-și depună mandatul.

„Azi, CNA a informat despre percheziții la aeroport într-un dosar de corupție și luare de mită care vizează fiica unei deputate din Parlament. Chiar dacă această persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii de judecată, asemenea cazuri umbresc și subminează lupta noastră împotriva corupției.
Depunerea mandatului de către deputata Victoria Cazacu este necesară în asemenea circumstanțe. De asemenea, fracțiunea parlamentară a PAS va întreprinde toate măsurile pentru excluderea deputatei din organele parlamentare și din fracțiune. Corupția este o amenințare gravă la adresa țării noastre și nu vom tolera asemenea cazuri”, a scris Igor Grosu într-o postare pe Facebook.

Precizăm că, astăzi, oamenii legii au efectuat percheziții la Aeroportul Chișinău într-un dosar de corupție și luare de mită. Trei inspectori vamali au fost reținuți, iar alți patru inspectori vamali sunt cercetați în stare de libertate. Aceștia sunt bănuiți că au luat bani de la pasageri pentru a permite acestora să introducă sau să scoată bunuri în/din R. Moldova, ocolind procedurile de achitare a taxelor în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: