image
Sursa foto: facebook.com/amachedon.starnet.md

„Au vrut să-mi asasineze toată familia”; Alexandru Machedon, cu dovezi: „Eu, soția și trei copii am fost otrăviți cu mercur”

Omul de afaceri Alexandru Machedon, președinte al concernului StarNet și șef al staff-ului electoral al lui Andrei Năstase la alegerile municipale, afirmă, cu dovezi, că atât el, cât și soția sa și cei trei copiii ai lor, au fost intoxicați cu mercur.

Într-o intervenție la Jurnal TV, în cadrul emisiunii 60 de minute cu Vasile Năstase, Alexandru Machedon a oferit mai multe detalii despre cazul familiei sale. Se întâmplă după ce liderii opoziției proeuropene, Maia Sandu și Andrei Năstase, au dezvăluit că au fost otrăviți cu mercur, fiind prezentate și analizele care confirmă concentrația mărită a mercurului în sânge.

„Eu și familia mea suntem victimele unui atac bine organizat. Am fost otrăviți cu un mix de metale toxice, inclusiv mercurul, cea mai toxică de pe planeta noastră. Totul a început în timpul campaniei prezidențiale din 2016 și a protestelor din 2016 și 2017, când simțeam stări continue de oboseală, amețeală, dureri de cap… Credeam că sunt stări normale în urma evenimentelor stresante în care eram implicat, însă și ceilalți membri ai familiei mele - soția și cei trei copii - aveau simptome asemănătoare. Am fost la mai multe consultații. Medicii nu înțelegeau ce se întâmplă. Cei mai mulți îmi recomandau să mă odihnesc mai mult și să-mi schimb modul de viață. Timp de jumătate de an, am făcut zeci de analize. Până la urmă, am ajuns să fac și testele pentru depistarea metalelor grele în organism. Când am primit rezultatele, am trăit un șoc profund, pot spune că șocul vieții mele: am aflat că suntem cu toții intoxicați cu mercur și alte metale stranii, iar cel mai dureros lucru a fost că nivelul mercurului în sângele soției, copilașilor mei și tatălui soției era mărit de 3-5 ori, iar al meu de 8 ori”, a povestit Alexandru Machedon.

Omul de afaceri spune că a dat aceste analize în repetate rânduri la Chișinău, dar și peste hotare - în Ucraina și Germania - și, de fiecare dată, medicii spuneau că există o cantitate supramarită de metale grele cu proveniență inexplicabilă și nenaturală.

„Acest fapt demonstrează că cineva intenționat a încercat să ne otravească, să ne distrugă. Aceste metale toxice își fac efectul în timp, acționează asupra sistemului nervos și a mai multor organe. Ele sunt greu depistatabile, doar cu ajutorul analizelor speciale. Prin aceste metode mafiote, au încercat să mă omoare nu doar pe mine, ci și pe cei mai apropiați oameni, au încercat să asasineze toată familia mea. E un mod absolut banditesc și criminal. Doar un om cu o minte bolnavă ar putea face așa ceva. Nu sunt genul de persoană care să se victimizeze, dar am decis că voi depune efort maxim ca acești criminali care i-au otrăvit pe copiii mei să răspundă pentru această tentativă de crimă”, a declarat Machedon.

Șeful StarNet a precizat că a mers la Bruxelles și la mai multe ambasade unde a informat diplomații europeni și americani despre un acest precedent de neacceptat.

„Acum mai multe cazuri au fost făcute publice și de Andrei Năstase, și de Maia Sandu, din îngrijorare că după alegeri să nu fie folosite aceleași metode de intimidare și chiar tentative de omor. Este inacceptabil ca oamenii care luptă cu mafia să trăiască mereu cu frica că cineva ar putea să le pună mercur în mâncare sau în casă. Aceste cazuri demonstrează cât de murdare sunt metodele actualei guvernări și că trebuie să luptam împotriva celor care vor doar rău acestui popor și acestui stat. Tentativa de asasinat ne arată disperarea acestor jeguri de oameni, care se tem că vor pierde puterea și, odată cu ea, averile furate. Cei care au încercat să ne omoare vor plăti pentru aceasta. Vor ajunge în pușcărie, acolo unde le e locul! Zilele lor de libertate sunt numărate. Locuitorii Moldovei nu mai acceptă să fie furați, mințiți și intimidați. Ei doresc să ne distrugă pe toți și să omoare tot ce avem mai drag, însă noi în continuare vom merge înainte! Dacă ne omoară, să murim în picioare! Nu vom îngenunchea!”, a punctat Alexandru Machedon.

Mai mult, într-o postare pe pagina sa de facebook, Machedon a publicat rezultatele analizelor sale și ale tuturor mebrilor familiei sale, care arată concentrația mărită de mercur în sânge.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: