image
Sursa foto: Getty Images

Germania - Mexic, derby-ul grupei F, ora 18:00: Nemții vor realiza o premieră dacă își vor apăra titlul

În grupa F a Mondialului din Rusia, Germania debutează împotriva Mexicului, pe Luzhniki Arena, din Moscova. Mexicanii speră să-și ia revanșa împotriva nemților, după înfrângerea din semifinalele Cupei Confederațiilor din urmă cu un an (1-4), suferită tot pe pământ rusesc, la Sochi.

De la ultimul mondial, echipa Germaniei s-a schimbat complet, după retragerea unor jucători experimentați, iar Mario Gotze, marcatorul acelui gol de poveste de pe Maracana, nu a prins lotul de 23. Un singur aspect mai are în comun Germania de acum cu cea din urmă cu 4 ani, selecționerul Joachim Low, care tocmai și-a prelungit contractul până în 2020.

Nemții au defilat în preliminarii, câștigând toate cele 10 meciuri, marcând 43 de goluri și primind doar patru. De cealaltă parte, mexicanii au cunoscut un reviriment din 2015, de când sunt sub bagheta lui Juan Carlos Osorio. Columbianul i-a condus pe mexicani în preliminarii, acolo unde au obținut 16 victorii și au pierdut o singură dată, însă acea înfrângere a venit după ce deja obținuseră calificarea.

Nemții sunt obișnuiți cu starturile în forță la turneele finale. La mondialul trecut, cvadrupla campioană a spulberat Portugalia cu 4-0 în meciul de debut. De altfel, nemții au câștigat prima partidă la ultimele 7 Mondiale, având o medie de 3,5 goluri în meciurile de debut în ultimii 36 de ani, ultima dată pierzând cu Algeria.

Naționalei "azteca" i-a luat 56 de ani pentru a obține o victorie într-un un meci de debut la un turneu final. S-a întâmplat în 1986, când a și găzduit competiția. Și mexicanii stau bine la capitolul meciuri de debut, fiind neînvinși în ultimele cinci. Pe de altă parte, ei se află la a șaptea calificare consecutivă a unui turneu final mondial, însă au fost eliminați în optimi la ultimele șase ediții.

Germania a câștigat grupa la fiecare Mondial începând cu 1990 și a ajuns cel puțin în semifinale la ultimele patru ediții. Dacă va reuși să se impună la Mondialul din Rusia și va câștiga competiția, Germania va deveni prima echipă după 56 de ani care își păstrează trofeul.

"Avem nevoie de foame, de foc. Trebuie să luptăm pentru fiecare centimetru de teren", a spus, motivat, Jerome Boateng, care s-a refăcut după o accidentare la mușchii inghinali.

Cele două selecționate s-au întâlnit de 11 ori, germanii câștigând de cinci ori și remizând în alte cinci jocuri. Dintre aceste 11 întâlniri, 4 au fost la Cupa Mondială, unde nemții s-au impus de două ori, au remizat o dată și au pierdut un meci.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: