image
Sursa foto: Getty Images

Încă un arab în Premier League: Vrea să cumpere Manchester United în schimbul unei sume colosale

Manchester United ar putea fi vândut prințului saudit Mohammad bin Salman Al Saud. Negocierile dintre patronii americani ai clubului de tradiție din Premier League și miliardarul saudit s-au intensificat, în contextul în care Mohammad a înaintat o ofertă colosală.

Afacerea s-ar putea încheia în schimbul a nu mai puțin de 4,3 miliarde de euro, informează The Sun. Dacă va fi bifată tranzacția, Manchester United va deveni al doilea club de top din Anglia cu patron arab. Manchester City, campioană în 1937, 1968, 2012, 2014 și 2018 este deținut din 2008 de către Mansour bin Zayed Al Nahyan, din Emiratele Arabe Unite.

Potrivit presei britanice, Mohammad bin Salman a intrat pe fir încă din octombrie și cel mai probabil, tranzacția se va concretiza în vară. Suma vehiculată nu este bătută în cuie. Aceasta ar putea să crească în cazul în care formația lui Ole Solskjaer va continua parcursul impresionant în campionat până la finalul sezonului. Dacă Mohammad și familia Glazer ar bate palma, americanii ar avea un profit considerabil. Aceștia au cumpărat Manchter United în urmă cu 14 ani, cu aproape un miliard de euro.

În vârstă de doar 34 de ani, Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud este fiul Regelui Salman, șeful statului Saudit. Tânărul om de afaceri a intrat în politică în 2009.

Noutăţile partenerilor

comentarii: