image
Sursa foto: Jurnal.md

EU4 Environment, lansat la Chișinău; UE va oferi RM asistență pentru stimularea economiei verzi

Uniunea Europeană va acorda asistență țărilor Parteneriatului Estic, inclusiv Republicii Moldova, pentru conservarea și utilizarea durabilă a capitalului natural, îmbunătățirea calității mediului și stimularea economiei vezi.

Proiectul EU4 Environment (UE pentru mediu), cu o valoare de aproape 20 de milioane de euro, a fost lansat astăzi la Chișinău, la fel ca și în toate țările PaE

Proiectul va dura până în 2022, iar ca obiectiv s-a stabilit promovarea priorităților de protecție a mediului prevăzute în Strategia Națională de Dezvoltare „Moldova 2030”.

Vor fi evaluate activitățile promovate de către Republica Moldova pentru dezvoltarea economiei verzi, vor fi consolidate capacitățile instituțiilor de mediu, iar până la sfârșitul lunii aprilie curent, urmează să fie transmise prioritățile finanțatorilor.

În perioada 27 - 28 mai, la Viena, vor fi discutate prioritățile fiecărei țari din PaE, iar în iunie se va cunoaște finanțarea de care va beneficia Republica Moldova.

De proiectul regional „EU4 Environment” beneficiază Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: