image
Sursa foto: PSnews

România: Moţiunea de cenzură „Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României!” nu a trecut de votul Parlamentului

Moţiunea de cenzură „Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României!" nu a trecut de votul Parlamentului de la București. Au fost 161 de voturi „pentru” și 3 „împotrivă”. Parlamentarii PSD-ALDE și cei ai UDMR nu au votat. Pentru ca moțiunea să treacă, era nevoie de cel puțin 233 de voturi.

Forțele de opoziție, PNL, USR şi PMP, au declarat în textul moțiunii că programul de guvernare ar trebui să se numească ”Programul de Guvernare după anul 2021 ...”, toate angajmentele fiind amânate după această dată. În opinia semnatarilor, este periculos pentru interesele naţionale ca ţara să rămână pe mâna acestui grup infracţional organizat, care distruge statul de drept şi dinamitează stabilitatea politică şi economică a României.

În cadrul dezbaterilor, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a declarat că românii nu vor fi niciodată solidari cu hoţii şi cu avocaţii lor, iar actuala guvernare va plăti pentru răul făcut la conducerea ţării şi că românii ar vota această moţiune de cenzură.

Totodată, potrivit preşedintelui USR, Dan Barna, „fiecare zi şi fiecare oră pe care cuplul Dragnea-Dăncilă o petrece la conducerea României reprezintă o ameninţare pentru viitorul nostru ca naţiune". El a adăugat că prioritatea zero a acestui Guvern este "cum să scape penalii de puşcărie".

Liberalul Florin Roman a spus, la rândul său, că România este are un premier analfabet funcţional şi i-a cerut lui Dăncilă să îşi dea demisia.

De cealaltă parte, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a menționat că formaţiunea pe care o conduce nu este mulţumită de activitatea Guvernului, dar nu va vota moţiunea de cenzură pentru că nu există numărul necesar de parlamentari pentru înlocuirea Executivului şi nici nu există o alternativă din partea opoziţiei, un premier desemnat sau un program de guvernare.

După discursurile reprezentanţilor grupurilor parlamentare, Dăncilă a declarat că nu-și dă demisia și că „textul moţiunii de cenzură este profund neserios”. Șefa Guvernului de la București a adăugat că a schimbat miniştrii care au rămas în urmă şi că va mai schimba oricâţi va fi nevoie.

Ea a susţinut că, dacă ar fi un vot secret pentru Tudorel Toader, voturile ar fi în favoarea acestuia cu mult peste majoritatea PSD-ALDE, pentru că mulţi dintre cei din opoziţie sunt foarte bucuroşi de ce a făcut Toader.

„Aş fi vrut să cred că puteţi da dovadă de onestitate. (...) Mi-a fost foarte greu să înţeleg logica acuzaţiilor şi argumentelor contradictorii. (...) Mă aşteptam să trataţi cu seriozitate acest instrument pe care îl aveţi. E un text profund neserios, mă aşteptam să vă respectaţi în primul rând pe dvs., să vă respectaţi datoria pe care o aveţi faţă de cei pe care îi reprezentaţi”, a afirmat Dăncilă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: