image
Sursa foto: mecc.gov.md

Două instituții de învățământ general din Republica Moldova vor beneficia de granturi din partea Guvernului Japoniei

Două instituții de învățământ general din Republica Moldova vor beneficia de granturi din partea Guvernului Japoniei, prin intermediul Programului pentru Securitatea Umană „Kusanone”. În acest sens, au fost semnate astăzi, contractele de acordare a asistenței financiare.

Asistența nerambursabilă va fi acordată Gimnaziului din satul Pelinia, raionul Drochia și Gimnaziului din satul Domulgeni, raionul Florești.

Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, E.S. Masanobu Yoshii, a menționat că Guvernul nipon, prin intermediul Programului de Granturi pentru Securitatea Umană „Kusanone”, va sprijini în continuare eforturile autorităților de a moderniza instituțiile de învățământ din țara noastră.

Astfel, Gimnaziul din satul Pelinia, raionul Drochia va beneficia de un grant în valoare de 75 037 de dolari.

Din aceste fonduri urmează să fie renovate acoperișul și fundamentul clădirii instituției. Cel de-al doilea grant, în sumă de 48 310 de dolari, va merge către Gimnaziul din satul Domulgeni, raionul Florești și va contribui la renovarea cantinei și a bucătăriei instituției.

Programul „Kusanone” a fost lansat în țara noastră în anul 2008. Pe parcursul a 10 ani de colaborare, sistemul educațional din Republica Moldova a beneficiat de asistenţă din partea Guvernului Japoniei, prin intermediul Programului „Kusanone”, până în prezent fiind implementate o serie de proiecte în valoare totală de 523 532 dorali, în cadrul mai multor instituţii de învățământ.

Menționăm că beneficiari ai proiectelor ,Kusanone” au fost și instituțiile de cultură. Astfel, prin intermediul acestui program, în anul 2013, Biblioteca Naţională pentru Copii ,,Ion Creangă” a lansat Bibliobusul pentru Copii – prima bibliotecă mobilă din Republica Moldova, iar în 2016 Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice a obținut un grant pentru dotarea cu echipamente multimedia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: