image
Sursa foto: amnesty.org

Bilanțul morților în Gaza a urcat la 30.320, anunță Ministerul Sănătății palestinian

Un total de 30.320 de palestinieni au fost confirmaţi ucişi şi alţi 71.533 răniţi în ofensiva militară a Israelului asupra Fâşiei Gaza începând cu 7 octombrie, a anunţat Ministerul Sănătăţii din Gaza într-un comunicat, citat de Reuters și Agerpres.

Cel puţin 92 de palestinieni au fost ucişi şi alţi 156 răniţi în ultimele 24 de ore, a adăugat ministerul.

Autoritatea Palestiniană (AP) speră că se va putea conveni o încetare a focului în războiul din Gaza la timp pentru Ramadan, a declarat sâmbătă, pe de altă parte, ministrul ei de externe Riyad al-Maliki, citat de Reuters.

Vorbind la o conferinţă de presă la un forum diplomatic la Antalya în Turcia, Maliki a spus că AP ar urma să fie „singura autoritate legitimă” ce va conduce Gaza după război. În 2007, AP, care exercită autonomie limitată în anumite părţi din Cisiordania ocupată de Israel, a pierdut controlul asupra Gazei în faţa grupării militante Hamas.

Israelul şi Hamas negociază prin mediatori o posibilă încetare a focului în Gaza, cu scopul de a opri luptele la timp pentru Ramadan, luna postului musulman, ce urmează să înceapă anul acesta la 10 martie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: