image
Sursa foto: Getty Images

Wenger spune totul după plecarea de la Arsenal: De câte ori a refuzat Real Madrid

Arsene Wenger s-a despărţit de Arsenal după 22 de ani, perioadă în care tehnicianul francez susţine că a refuzat nenumărate oferte din partea altor cluburi, printre care şi Real Madrid.

Clubul de pe Santiago Bernabeu l-a vrut pe Wenger în "două sau trei rânduri", după cum mărturiseşte Wenger. În 2009, la începutul celui de-al doilea mandat de preşedinte al Realului, Florentino Perez a vrut să înceapă reconstrucţia echipei cu Arsene Wenger la conducerea tehnică, dar s-a lovit de refuzul experimentatului antrenor.

Acum, Wenger spune că a simţit că ar fi trădat-o pe Arsenal. În acea perioadă, clubul londonez avea probleme financiare după ce a investit 390 de milioane de lire de sterline în construcţia noului stadion.

"Când am construit stadionul, băncile mi-au pus condiţia să semnez pe cinci ani. Prima oară, i-am refuzat în acea perioadă, pentru că m-am gândit că mi-aş fi trădat clubul", a spus Wenger pentru beIN Sports.

Fostul antrenor al lui Arsenal spune că i-a fost greu să refuze o echipă precum Real Madrid, unde conducerea i-ar fi oferit libertate deplină.

"Cred că am refuzat Real Madrid de două sau trei ori. Este una dintre echipele pe care le-am iubit în copilărie. Am simţit că era o perioadă delicată pentru Arsenal. Am fost tentat să merg la Real Madrid, pentru că mi-ar fi oferit şansa să mă ocup de întreg clubul", a mai spus antrenorul.

Pe lângă Real Madrid, Wenger susţine că a refuzat şi alte echipe, inclusiv naţionala Angliei: "N-o să vă vină să credeţi câte oferte am refuzat, dar, până la urmă, am fost fericit la Arsenal. Am declinat naţionala Angliei de două-trei ori. Dar mereu am spus că echipa naţională a Angliei trebuie condusă de un englez şi de aceea am crezut că n-ar fi fost potrivit să merg acolo".

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: