image
Sursa foto: marca.com

UEFA l-a suspendat drastic pe Diego Simeone, iar Atletico va juca finala UEL fără antrenorul argentinian

Atletico Madrid și Olympique Marseille vor juca în finala UEFA Europa League, dar echipa spaniolă va avea un absent de marcă.

La 11 zile distanță de la eliminarea suferită în manșa tur a semifinalelor, pe Emirates, UEFA a decis ca Diego Simeone sa ispășească o pedeapsă de 4 meciuri, ceea ce face ca antrenorul să nu fie prezent pe banca tehnică a lui Atleti la finala de la Lyon, pe 16 mai și, eventual, nici la Supercupa Europei, dacă vor câștiga trofeul in fața echipei franceze.

În meciul tur din semifinale, disputat în compania englezilor de la Arsenal Londra, Diego Simeone a fost eliminat, în startul partidei, la scurt timp după ce Atletico a rămas în 10, ca urmare a eliminării lui Sime Vrsaljko. Trei minute mai târziu, Simeone a protestat vehement la arbitrul de centru, care nu a acordat un galben lui Hector Bellerin, iar Clement Turpin l-a trimis în tribune pe antrenorul argentinian, care a continuat să vocifereze.

La meciul retur, cu Simeone la tribuna oficială, Atletico Madrid a învins-o pe Arsenal, cu 1-0, și a obținut calificarea în marea finală. În Spania, eroul madrilenilor a fost Diego Costa. Atacantul cumpărat de la Chelsea a marcat singurul gol al duelului, în prelungirile primei reprize, atunci când l-a învins pe Ospina, la capătul unui contraatac superb.

Eliminarea lui Simeone a fost a cincea pe care tehnicianul argentinian a suferit-o de când o pregătește pe Atletico.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: