image
Sursa foto: președinte.md

Maia Sandu, despre creșterea finanțării din partea UE până la 1,6 miliarde de euro: Reprezintă oportunități pentru economie

Creșterea pachetului de finanțare din partea UE până la 1,6 miliarde de euro, anunț făcut de președinta UE, Ursula von der Leyen în cadrul Summitului CPE reprezintă noi oportunități pentru companii și dezvoltarea economiei RM, a menționat președinta Maia Sandu în cadrul unei conferințe de totalizare a summitului CPE.

„Președinta Uniunii Europene Ursula von der Leyen a anunțat că planul de dezvoltare economică și investiții destinate RM, inițiat în iunie 2021 va crește de la 600 de milioane de euro, la 1,6 miliarde de euro. Respectiv țara noastră va putea să participe la mai multe programe destinate sectorului privat și proiectelor investiționale. Amintesc că acest program se realizează prin intermediul instituțiilor financiare europene precum BERD și BEI și presupune o gamă largă de instrumente: împrumuturi, garanții, acoperirea riscurilor și donații. Aceste surse reprezintă oportunități pentru companiile noastre și vor contribui la dezvoltarea economiei”, a spus Maia Sandu.

În context președintele a mulțumit partenerilor RM care au susținut organizarea summitului.

„Îi mulțumesc președintelui Franței, Emmanuel Macron, care a propus organizarea summitului CPE în Republica Moldova și președintelui Consiliului European, Charles Michel, pentru că a susținut această propunere. Îi mulțumesc președintelui Klaus Iohannis pentru ajutorul enorm în organizarea summitului. Le multumec statelor care au asigurat securitatea aeriană a RM. Mulțumesc Cehiei pentru susținere, ca și cel de-al doilea summit să fie unul de succes. Evenimentul organizat pe 1 iunie a demonstrat că aderarea Moldovei la UE este tot mai aproape și aduce beneficii concrete oamenilor. Doar în familia europeană putem fi siguri de stabilitatea și pacea în țara noastră”, a mai spus Maia Sandu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: