image
Sursa foto: mediafax.ro

Cei doi jurnalişti francezi, reţinuţi miercuri în Venezuela, au fost eliberaţi

Cei doi jurnalişti francezi reţinuţi în Venezuela, în timp ce relatau despre evenimentele politice îndreptate împotriva preşedintelui Nicolas Maduro, au fost eliberaţi joi, a anunţat postul de televiziune Quotidien TV, pentru care lucrează aceştia, relatează Reuters.

„Suntem bucuroşi să vă anunţăm că Baptiste des Monstiers şi Pierre Caille au fost eliberaţi şi se vor întoarce în curând la Paris”, a transmis postul tv pe Twitter.

Autorităţile din Venezuela au reţinut mai mulţi jurnalişti străini şi un şofer care lucra pentru agenţia spaniolă de ştiri EFE, a transmis instituţia media, iar Guvernul de la Madrid a condamnat arestările şi a cerut eliberarea jurnaliştilor, informează cotidianul The New York Times.

Fotograful columbian Leonardo Muñoz a fost reţinut miercuri, alături de şoferul venezuelan Jose Salas, în timp ce relata despre protestele antiguvernamentale din Venezuela.

Câteva ore mai târziu, autorităţile l-au reţinut pe reporterul spaniol Gonzalo Dominguez Loeda, dar şi pe producătorul TV columbian Mauren Barriga Vargas, într-un hotel din Caracas, a anunţat Nelida Fernandez, liderul biroului local al agenţiei EFE, scrie Mediafax.ro

Toate cele patru persoane reţinute lucrau pentru agenţia publică de ştiri EFE din Spania.

Arestările jurnaliştilor străini vin după deportările a doi reporteri chilieni care fuseseră reţinuţi la începutul acestei săptămâni.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: