Breaking News

image
Sursa foto: politia.md

O grupare specializată în fabricarea și punerea în circulație a cardurilor false, deconspirată

O grupare specializată în fabricarea și punerea în circulație a cardurilor și a altor instrumente de plată false a fost deconspirată. Activitatea infracțională a suspecților este în vizorul forțelor de ordine încă de la începutul anului 2019.

Organizatorul grupării este un bărbat de 42 de ani, locuitor al municipiului Chișinău. Bărbatul își desfășura activitatea infracțională într-un apartament din capitală.

Cu ajutorul unui utilaj sofisticat de ultimă generație, suspectul clona cardurile bancare, inclusiv PIN-codurile și prin diferite modalități ilegale primea din afara țării informație de pe cardurile persoanelor fizice care dețin conturi bancare cu mijloace bănești de proporții.

Ulterior, informația era stocată pe alte benzi (clonuri), iar prin diferite scheme frauduloase sustrăgeau bani de pe conturile persoanelor terțe.

În activitatea dată, ultimul a atras și alte persoane, repartizând roluri pentru fiecare în parte.

Pe 20 martie au fost efectuate descinderi la domiciliile suspectului și în mijlocul de transport al acestuia.

În rezultatul acțiunilor demarate, a fost depistat apartamentul care era amenajat și înzestrat cu utilaj special care permite copierea datelor de pe cardurile bancare.

Totodată, în cadrul perchezițiilor, au fost depistate și ridicate peste 11.000 de euro și 650 de dolari.

Astfel, a fost reținut organizatorul infracțiunii, care urmează a fi prezentat în fața Instanței de Judecată pentru ai fi aplicată măsura preventivă sub formă de arest.

Dacă se va dovedi vinovăția suspectului, acesta riscă pedeapsă cu închisoare de la patru la opt ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: