image
Sursa foto: Getty Images

Theresa May promite că va demisiona în următoarea fază a Brexitului

Theresa May promite că va demisiona dacă acordul său pentru Brexit va fi aprobat de camera Comunelor. Premierul britanic a spus acest lucru, aseară în faţa deputaţilor de la Londra.

Acordul a fost deja respins de două ori până acum şi şanse sunt foarte puţine să poate fi adus pentru a treia oară la vot în Camera Comunelor.

„Din ce-mi amintesc, ea a spus că nu va rămâne în post în următoarea fază a negocierilor, ceea ce ar presupună că, după adoptarea acordului (Brexitului), ea ar urma să lase pe altcineva” în post, a spus parlamentarul conservator James Cartlidge.

Ieri seară, parlamentul britanic s-a pronunțat asupra variantelor de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, după ce acordul negociat de Theresa May a fost respins de două ori.

Din lista de 16 propuneri au fost alese opt. Printre care niciun acord, rămânerea în piaţa unică şi uniunea vamală după Brexit până la negocierea unui acord amplu de comerţ cu UE. Alte variante se referă la revocarea articolului 50 şi la organizarea unui nou referendum.

Aceasta, în condițiile în care deputaţii au preluat luni controlul asupra Brexit într-o şedinţă tensionată.

„Continuăm să lucrăm pentru a ne asigura că realizăm Brexit pentru poporul britanic şi garantăm că realizăm Brexit pentru poporul britanic. Avem un acord care anulează taxa de membru al UE, care opreşte UE să ne mai facă legile, care ne dă dreptul la propria politică de imigraţie, care pune punct politicii comune în domeniul agricol, politicii comune în domeniul pescuitului. Alte opţiuni nu fac acest lucru. Alte opţiuni vor duce la întârzieri, la nesiguranţă şi riscul că nu vom realiza niciodată Brexit”, a spus Theresa May.

„Acest guvern haotic şi incompetent a dus ţara noastră în haos. Se vede scara dezastrului, domnul preşedinte, pentru că TUC (n.red: sindicatele) şi CBI (n.red: Confederaţia Industriei Britanice) s-au unit şi i-au scris premierului că trebuie să găsească un plan B pentru protejarea muncitorilor, a economiei şi graniţei irlandeze. Luni, întrebarea mea a rămas fără răspuns, ne va spune premierul care este planul B?”, a spus Jeremy Corbyn, liderul opoziţiei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: