image
Sursa foto: timesofisrael.com

Armata Israelului a pierdut 600 de soldați de la începutul războiului cu Hamas

600 de militari israelieni au fost ucişi de la începutul războiului cu gruparea islamistă palestiniană Hamas în Fâşia Gaza în 7 octombrie 2023, potrivit armatei Israelului.

Din cei 600 de militari, cel puţin 256 au fost ucişi în Fâşia Gaza din 27 octombrie, data la care a început operaţiunea militară terestră lansată ca represalii la atacul comis de Hamas în comunităţile din sudul Israelului, potrivit unui bilanţ realizat de AFP, pe baza datelor oficiale israeliene, transmite Agerpres.

Peste jumătate din cei 600 de militari decedaţi au fost ucişi în atacul fără precedent al Hamas din 7 octombrie. Alţi militari au fost ucişi în Cisiordania şi la frontiera cu Libanul, unde schimburi de foc au loc aproape zilnic de la izbucnirea războiului. În plus, peste 1.523 de militari au fost răniţi în enclava palestiniană de la începutul operaţiunii terestre, mai indică armata israeliană. Lista „victimelor de război” publicată de armata israeliană cu militari decedaţi după 7 octombrie 2023 cuprinde soldaţi şi rezervişti.

Noutăţile partenerilor

comentarii: