image
Sursa foto: Emrah Yorulmaz / AFP / Profimedia

Cadouri de mii de euro: Declarația de avere a bașcanului Evghenia Guțul

În familia bașcanului Evghenia Guțul, cadourile cu ocazia zilelor de naștere se fac în mii de euro. Asta rezultă din declarația de avere a Evgheniei Guțul pentru anul trecut. În document sunt indicate un apartament și două automobile, ale căror prețuri sunt minimalizate.

În declarația de avere și interese personale pentru anul trecut, depusă pe 13 martie curent, bașcanul de la Comrat a inclus venituri salariale în valoare de 147 de mii și 844 de lei, obținute de la Comitetul executiv al autonomiei.

Declarația de avere semnată de Guțul impresionează prin sumele de bani pe care le-ar fi primit bașcanul la evenimentele de familie. Spre exemplu, ea arată că a primit, cu ocazia zilei de naștere, 150 de mii de lei. Bașcanul a raportat alte trei cadouri consistente, 4000 de euro, într-un caz, 3000 de euro, în altul, și 70 de mii de lei, în al treilea. Potrivit declarației citate, familia bașcanului a obținut anul trecut și 11 mii 200 de euro, după ce a serbat o cumetrie.

Evghenia Guțul locuiește într-un apartament de 47 de metri pătrați, pe care l-a procurat în 2019 cu 300 de mii de lei. Familia Guțul are în proprietate un automobil Volkswagen Jetta, din 2016, evaluat la 50 de mii de lei. Mașina a fost cumpărată în 2021. O simplă căutare pe internet ne arată că astfel de automobil nici pe departe nu costă 50 de mii de lei. Pe paginile web de vânzare-cumpărare, prețul unei mașini similare variază de la 13 la 17 mii de euro, sau în jur de 300 de mii de lei. Un alt automobil declarat de familia Guțul este un Mercedes Vito, produs în 2010, care ar costa doar 10 mii de lei, potrivit declarației. Pe piață, un astfel de autoturism este evaluat de la 7 și până la 10 mii de euro, de 19 ori mai scump.

Am încercat să aflăm de la Evghenia Guțul cine sunt persoanele care îi oferă cadouri generoase la zile de naștere și de ce a indicat în declarația de avere automobile, ale căror valoare nu corespunde celei de pe piață. Până la editarea acestui material, telefonul bașcanului era deconectat.

Evghenia Guțul a câștigat alegerile pentru funcția de bașcan al autonomiei găgăuze anul trecut, fiind susținută de penalul fugar Ilan Șor. Instituțiile de drept de la Chișinău au declarat că voturile au fost cumpărate, prezentând în acest sens mai multe înregistrări audio. Evghenia Guțul este cercetată penal în dosarul de finanțare ilegală a Partidului Șor, scos acum în afara legii. Potrivit procurorilor, ar exista suficiente dovezi pentru condamnarea Evgheniei Guțul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: