image
Sursa foto: Profimedia

Ce decizie radicală vrea să ia Fenerbahce, după bătaia generală de la meciul cu Trabzonspor

Fenerbahce vrea să se retragă din campionatul Turciei, după incidentele din meciul cu Trabzonspor.

Într-un comunicat publicat luni, clubul din Istanbul a anunţat că va lua măsuri ferme după ce jucătorii săi au fost atacaţi de suporterii adversari, duminică, la victoria cu Trabzonspor.

Consiliul de Administraţie al clubului, care s-a reunit luni, a anunţat că marţi, 2 aprilie, va avea loc o Adunare Generală Extraordinară, iar printre punctele de pe ordinea se află și subiectul privind retragerea din campionatul Turciei.

”Evaluarea măsurilor care trebuie luate, inclusiv retragerea echipei noastre de fotbal A din Superlig, pe baza evenimentelor care au avut loc în timpul meciului de Superlig disputat în seara de 17 martie 2024 şi a evenimentelor recente din fotbalul turc”, se precizează în comunicat, potrivit news.ro.

17 persoane, dintre care 12 implicate în incidentele de pe teren, au fost arestate după violenţele de duminică, de la finalul meciului de fotbal din Turcia, între Trabzonspor şi Fenerbahce, scor 2-3.

Pe lângă fanii care au invadat terenul de joc, au fost arestate şi cinci persoane care au îndemnat la violenţă pe reţelele de socializare, a adăugat ministrul.

Fanii echipei Trabzonspor au intrat pe teren şi i-au atacat violent pe jucătorii lui Fenerbahçe, care îşi sărbătoreau succesul. Portarul Dominik Livakovic a fost lovit cu pumnul în faţă în timpul încăierării.

Denunţând evenimentele ca fiind "inacceptabile", Federaţia Turcă de Fotbal (TFF) a anunţat duminică seară că "sancţiunile penale necesare vor fi impuse celor responsabili de aceste incidente".

Incidentele de duminică seara se adaugă la lunga listă de incidente violente care au marcat istoria fotbalului turc. Campionatul Turciei a fost suspendat timp de o săptămână în decembrie, după ce preşedintele clubului Ankaragücü a atacat un arbitru la fluierul final.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: