image
Sursa foto: Jurnal.md

Păpușar la două teatre // MAI PE SCURT

MAI PE SCURT, totul ramane asa cum am spus ieri, Plahotniuc a batut palma cu Dodon. Si daca totul ar depinde numai de ei, baietii astia doi ar iesi macar si azi la televizor si ar spune ca da, noi vom crea o alianta. Dar mai exista alegatorii lui Dodon si ai PD-ului, mai exista partenerii externi ai unuia si ai celuilalt, care nu ar accepta atat de usor o astfel de alianta. Si atunci cum trebuie sa procedeze Plahotniuc si Dodon ca sa-i faca si pe astia sa accepte alianta? Trebuie sa joace teatru.

Da Plahotniuc la asa ceva este de neintrecut! Bine, nici socialistii nu stau prost cu spectacolele, da tare ma tem ca desi e vorba de doua teatre diferite, regizorul in ambele cazuri este unul si acelasi. Si nici nu trebuie sa va spun cine este acesta.

Ieri chiar am vazut doua spectacole ale celor doua teatre, e vorba de interviul-spectacol al lui Plahotniuc si de juramantul-spectacol al socialistilor. Poate ati auzit sau ati vazut la stiri ca Plahotniuc a dat un interviu, iar socialistii au depus un juramant. Primul s-a aratat tare ingrijorat de soarta tarii, el si PD-ul lui vor cat mai repede sa avem guvern, ca tara sa nu ramana de izbeliste. Iar socialistii s-au jurat ca ei nu se vor uni cu nimeni, da nu au concretizat cine este acest ”nimeni”.

In situatia in care zici ca in tara e rau, cum spune Plahotniuc in interviul lui spectacol, trebuie sa gasesti un vinovat pentru aceasta stare de lucruri si el bineinteles spune ca vinovat este blocul ACUM, deoarece nu vrea sa negocieze cu dansul Si pentru ca blocul ACUM sa iasa si mai vinovat, trebuia cumva ca si socialistii sa loveasca in ei. Si da, socialistii au lovit, dar intr-un mod smecher: ei aproape au laudat blocul ACUM.

Zina Carabina nu a rostit numele ACUM, ea a zis cam asa, ca noi nu i-am criticat in campania electorala si nici acum nu-i criticam pe oponentii nostri politici, noi am criticat guvernantii. Si Dodon ieri intr-o emisiune a vorbit de bine blocul ACUM. Ati inteles, nu: cum murdaresti mai bine blocul ACUM? Plahotniuc criticandu-i ca nu vin la negocieri, iar socialistii laudandu-i. Spuneti si d-voastra, nu pare asta regizat de o singura persoana?

De fapt, Plahotniuc a inceput teatrul lui mai devreme, ati auzit ca le-a scris o scrisoare celor de la ACUM invitandu-i la negocieri. Este ca si cum Hitler, la 23 iunie 1941, a doua zi dupa ce a atacat URSS-ul, i-ar scrie scrisoare lui Stalin in care i-ar zica: ”Davaite jiti drujna”. Si credeti ca Plahotniuc nu intelege absuridtatea situiatiei? Dar el trebuie sa joace acest teatru in fata alegatorilor PD si mai ales in fata americanilor, pentru ca am inteles ca numai acolo i-a mai ramas o bruma de sustinere.

Si socialistii trebuie sa joace teatru in fata alegatorilor lor si a lui Putin. Si dupa asta Plahotniuc in interviul lui zice ca factorul geopolitic nu a avut in aceste alegeri nici o importanta.

MAI PE SCURT, ramane sa vedem pana unde o sa mearga astia doi cu pofta lor de bani si putere, pe de o parte, si cu teatrul pe care sunt nevoiti sa-l joace. 

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: