image
Sursa foto: privesc.eu

Răspunsul ACUM și PSRM la invitația lui Candu la dialog: „Așteptăm de la PD să elibereze instituțiile de stat”

PD cheamă partidele parlamentare PSRM și Blocul ACUM la dialog politic. În replică, cei din blocul ACUM și PSRM au cerut PD-ului să elibereze instituțiile de stat, iar deputații din fracțiunea PD să vină la muncă.

Vicepreședintele PD, Andrian Candu, a anunțat că partidul a desemnat o echipă, în frunte cu Vladimir Cebotari, care să poarte discuții cu blocul ACUM și PSRM, pentru „a găsi soluții politice care să ducă la ieșirea din criza politică”.

„Facem o invitație astăzi adresată partidelor politice parlamentare și în mod special fracțiunea Partidului Socialiștilor și fracțiunilor din Blocul ACUM. Partidul Democrat a desemnat o echipă și nu este vorba despre liderii PD, ca să nu se creeze de pe acum prea multe emoții. De aceea, noi propunem ca să delăgăm pentru rangul doi de colegi din echipă și astfel noi desemnăm o echipă din partea PD condusă de colegul nostru, vicepreședintele Vladimir Cebotari, care în timpul cel mai apropiat va lua legătură cu colegii din celelalte fracțiuni parlamentare pentru a-i chema la dialog, deoarece doar printr-o comunicare putem găsi soluții politice care să ne ducă la ieșirea din criza politică, să avem stabilitate și lucrul cel mai important, să nu ajungem la o escaladare a situației”, a declarat Candu.

În scurt timp a venit și reacția fracțiunilor blocului ACUM, precum și cea a socialiștilor.

„Vă aducem la cunoștință poziția noastră comună urmare a mesajului care a parvenit de la PD. În primul rând, așteptăm de la PD să elibereze instituțiile de stat, să retragă de acolo toți sportivii sau așa-numitele formațiuni paramilitare, astfel ca guvernul, cabinetul de miniștri să poată intra în instituții, miniștrii să poată ajunge în instituții, ca instituțiile să devină funcționale pe deplin, iar PD din opoziția parlamentară să revină în parlamentul legitim la muncă. În caz contrar să se retragă din instituții și să lase instituțiile funcționale”, a declarat Igor Grosu, deputat al blocului ACUM.

PD nu a comentat deocamdată această reacție.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: