image
Sursa foto: Getty Images

Harry Kane, desemnat căpitanul Angliei

Harry Kane, atacantul lui Tottenham, va fi căpitanul selecţionatei Angliei la turneul final al Cupei Mondiale 2018 (14 iunie - 15 iulie), a anunţat azi Federaţia engleză de fotbal (FA) prin intermediul unei înregistrări video postate pe Twitter.

Kane (24 ani), autorul a marcat 12 goluri pentru naţionala Three Lions în 23 de selecţii, a purtat în premieră banderola de căpitan al Angliei la meciul cu Scoţia, disputat anul trecut, în preliminariile CM 2018.

Harry are calităţi personale incredibile. Este un profesionist meticulos şi unul dintre cele mai importante lucruri pentru un căpitan este că el oferă un exemplu în fiecare zi", a subliniat selecţionerul Gareth Southgate, care a anunţat decizia sa jucătorilor în cursul unei reuniuni a echipei, care a avut loc luni.

Harry Kane a reacţionat, pe contul său de Twitter: "O zi de care sunt foarte mândru. Înseamnă foarte mult pentru mine să fiu desemnat căpitanul Angliei. Multe mulţumiri familiei, prietenilor şi fanilor care m-au susţinut la bine şi la greu", a scris căpitanul Angliei.

Eric Dier, coechipierul lui Kane la Tottenham, şi căpitanul lui FC Liverpool, Jordan Henderson, erau ceilalţi doi candidaţi pentru acest rol.

Anglia va evolua în Grupa G la Mondialul din această vară, alături de Tunisia, Panama şi Belgia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: