image
Sursa foto: Facebook/Andrei Năstase

Andrei Năstase: Dacă Gheorghe Petic poate, noi de ce nu am putea să ridicăm privirile din pământ și să le spunem AJUNGE!

„Gheorghe Petic este victima unui război care se duce zilnic, în fiecare colț al acestei țări. Este vorba despre războiul dintre bine și rău, dintre stăpâni și cei pe care-i doresc sclavii lor, între un singur ADEVĂR și milioane de minciuni”.

Este declarația copreședintelui blocului ACUM Platforma DA și PAS, Andrei Năstase, cu referire la preşedintele Organizației teritoriale Platforma DA Ungheni, Gheorghe Petic, care s-a ales cu un dosar penal pentru viol, după ce a dezvăluit schemele de contrabandă cu țigări.

„Anul 2018 este pe final. A fost un an greu, cu multe încercări. Pentru unii. Pentru alții însă, așa cum este Gheorghe Petic, a fost un an infernal. Un an în care a plătit îndrăzneala de a nu renunța la demnitatea și onoarea de ofițer. De adevărat ofițer. Un an în care și-a asumat cu nemăsurat curaj decizia de a deconspira contrabanda instituționalizată de miniștrii guvernului mafiot al lui Plahotniuc.

Regimul criminal l-a arestat! Stă și astăzi după gratii, în baza unui dosar inventat, în baza unei inepte și incredibile înscenări care, în bolnava imaginație a celor care astăzi duc Moldova în Iad, ar avea rolul de a demonstra, cu violență, tuturor militarilor din această țară, soldaților, subofițerilor, ofițerilor, absolut tuturor, că trebuie să tacă și să îndure umilința, că trebuie să închidă ochii atunci când li se spune și să se așeze între oamenii liberi și oligarhii mafioți atunci când li se ordonă.

În vreme ce eu vă scriu aceste rânduri, în mod sigur unii dintre voi sunteți acasă, alături de cei dragi. Alții la serviciu, dacă-l aveti. Unii prin spitale, școli sau grădinițe, unii pe băncile universităților, alții în spatele catedrelor”, afirmă Andrei Năstase într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Dar Gheorghe Petic este la închisoare, arestat de cei mai mari criminali și trădători ai națiunii noastre. Justiția lui Plahotniuc este cea mai sinistră formă de agregare a uneltelor cu care stăpânul de facto al Moldovei vrea să ne țină captivi, umili și ascultători.

Pentru mine, personal, Gheorghe Petic nu este doar o victimă a acestui regim criminal. Reprezintă un simbol, un munte de curaj, infinită demnitate și nemăsurată mândrie. Așa ar trebui să fim toții atunci când ne este greu. Să stăm drepți și să-i privim direct în ochi, cu demnitate și curaj, pe nemernicii care ne vor în genunchi.

Dacă Gheorghe al nostru poate, noi, cei de acasă, de ce nu am putea? De ce nu am putea să ne ridicam privirile din pământ, să-i privim drept în ochi pe nemernici și să le spunem…GATA, AJUNGE!”, continuă Andrei Năstase.

Copreședintele blocului ACUM Platforma DA și PAS a avut și un mesaj către cetățeni:

„Vom putea, știu sigur. Pentru că nu-i drept ca unul dintre noi să zacă în pușcărie pentru că le-a denunțat mafia, iar noi, ceilalți, să stăm acasă și să nu facem un lucru atât de simplu, ca să scăpăm de cei care ne umilesc și stăpânesc.

Trebuie doar să votăm cu toții, fără excepție. Iar Justitia va fi una liberă, dreaptă și cu adevărat legată la ochi, așa cum trebuie să fie, egală pentru toți.

Știu sigur că Gheorghe nu vrea să-i luăm altfel povara. Ne cere doar să ieșim la vot, să eliberăm Justiția, iar el se va putea astfel întoarce acasă, acolo de unde nemernicii l-au luat pentru că a îndrăznit să li se opună!

Votul meu va fi și pentru Gheorghe Petic. Și pentru TINE și pentru EL și pentru EA si pentru EI, dar mai ales pentru MOLDOVA, biata de EA, care așteaptă să decidem ce avem de gând cu viitorul țării și cu viețile noastre”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: