image
Sursa foto: barcelona, tiki-taka

Tiki taka e istorie: Noua faţă a Barcelonei a surprins până şi ziarul de casă al Realului

Barcelona are ca şi acontat titlul în Spania şi e ca şi calificată în semifinalele Ligii Campionilor, după 4-1 în manşa tur, contra Romei. Marca, ziarul de casă al Realului, vorbeşte astăzi despe schimbările făcute de Valverde în jocul catalanilor.

Era "tiki taka" a dispărut la Barcelona. Cel puţin aşa consideră presa spaniolă, care a dedicat un material amplu schimbărilor de abordare din jocul lui Messi&Co. Posesia nu mai e aceeaşi ca în trecut, iar echipa a devenit ceva mai cinică, fiind dispusă să sacrifice spectacolul uneori. Stilul a devenit mult mai direct, căutându-se poarta după trasee rapide, nu după scheme elaborate, aşa cum ne obişnuise Barcelona lui Guardiola.

"E adevărat că Barcelona a obişnuit cu stilul său estetic şi de multe ori în trecut chiar a prioritizat spectacolul în detrimentul rezultatului. Dar nu există vreun dubiu că în acest sezon eficacitatea echipei primează, e mai importantă decât orice altceva. Noua faţă a echipei lui Valverde surprinde, Barcelona practică un fotbal mult mai direct şi încearcă să facă tranziţia extrem de repede. Dacă înainte se prefera o tactică bazată pe circulaţia balonului, acum catalanii evoluează pe poartă şi încearcă astfel să îşi manifeste superioritatea", notează Marca.

Noua faţă a catalanilor este menită să garanteze rezultate. Barcelona face un sezon istoric, fiind neînvinsă în campionat, după 30 de etape. În Ligă, e la trei meciuri distanţă de cucerirea trofeului, în condiţiile în care în returul de la Roma nu putem să asistăm la o "remontada" istorică.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: