image
Sursa foto: Poliția de Frontieră

UPDATE // Protestul fermierilor: Drumul de acces spre vama Leușeni-Albița a fost deblocat

UPDATE, 15:25 // Drumul de acces spre PTF Leușeni-Albița a fost deblocat, iar circulația mijloacelor de transport a fost reluată în regim normal, anunță Poliția de Frontieră.

Știrea inițială

Poliția de Frontieră informează că drumul de acces spre vama Leușeni-Albița este blocat la această oră, din cauza protestului organizat de fermieri.

În acest sens, echipe ale Poliției de Frontieră sunt la fața locului, asigurând ordinea publică și securitatea în trafic, inclusiv nepermiterea deplasări utilajelor pentru a exclude o tentativă de intrare forțată pe teritoriul punctului sau blocare a activității acestuia.

Pentru a evita neînțelegeri și întârzieri, călătorii sunt îndemnați să aleagă și alte vămi: Sculeni, Costești sau Leova-Bumbăta (program de lucru 08:00 - 20:00).

„Recomandăm ca toți participanții la trafic să fie atenți la semnalizările rutiere și să urmeze indicațiile autorităților pentru a asigura un flux cât mai sigur în trafic”, precizează Poliția de Frontieră.

Amintim că agricultorii au avut deja două întâlniri cu ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, și premierul Dorin Recean. Autoritățile le-au propus garantarea pentru micii agricultori a unor credite de urgență de până la 500 de mii de lei de la 1 martie. Totodată, agricultorii care au suferit pierderi în vara anului 2023 vor beneficia de subvenții de până la 2500 de lei (140 euro/ha).

În pofida acestui fapt, marii agricultori, cei care dețin sute de ha, susțin că sunt presați în continuare de instituțiile financiare iar propunerile autorităților nu îi salvează în această situație.

Astăzi, agricultorii au planificată o nouă întrunire la Guvern.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: