image
Sursa foto: Publicnewsupdate

Cele două persoane ucise în atacul cu cuţit de lângă Paris erau mama şi sora agresorului

Cele două persoane ucise în atacul cu cuţit comis joi dimineaţa în oraşul Trappes, lângă Paris, erau mama şi sora agresorului, a anunţat o sursă din Ministerul de Interne francez, relatează Reuters, AFP şi dpa.

Cea de-a treia victimă, care a fost rănită în atac şi spitalizată în stare gravă, nu are legătură cu atacatorul, a afirmat o purtătoare de cuvânt a poliţiei, notează Agerpres.

Tânărul, care şi-a ucis rudele în plină stradă înainte de a se refugia într-o casă, a fost împuşcat mortal de poliţie în momentul în care a ieşit din clădire şi a fugit înspre forţele de ordine într-un mod ameninţător, a afirmat o sursă din cadrul poliţiei.

"Operaţiunea poliţiei s-a încheiat... persoana a fost neutralizată şi este moartă", a anunţat prefectura locală pe Twitter.

Organizaţia jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat atacul, însă nu a furnizat nicio dovadă în acest sens. Revendicarea a fost făcută înainte ca autorităţile să confirme că victimele sunt rude ale atacatorului.

Postul BFMTV a informat că atacantul era cunoscut pentru opiniile sale extremiste, însă anchetatorii iau în calcul în acest caz ipoteza unui conflict în familie.

Parchetul antiterorist nu a fost sesizat, în pofida revendicării atacului de către gruparea Statul Islamic.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: