image
Sursa foto: Newsweek

Un album cu cântece inedite ale lui Prince va fi scos la vânzare în septembrie

Un album cu cântece inedite ale lui Prince, genialul cântăreţ american care a murit la 21 aprilie 2016, la 57 de ani, din cauza unei supradoze de opiacee, va fi scos pe piaţă în septembrie, relatează marţi EFE.

Ştirea privind viitoarea lansare a unui nou material discografic semnat de Prince a fost anunţată revistei de specialitate Variety de Troy Carter, care gestionează patrimoniul legendarului artist din Minneapolis prin compania sa Atom Factory.

Fără a da alte detalii despre viitorul album, Carter a precizat totuşi că se axează asupra unei etape specifice din cariera lui Prince.

Personalitate indiscutabilă a muzicii pop şi inovator al muzicii negre a anilor 80, datorită unor albume ca 'Purple Rain' (1984) şi 'Sign o' The Times' (1987), Prince era cunoscut atât pentru versatilitatea sa artistică cât şi pentru extraordinara sa creativitate.

"Prince a păstrat aproape totul, astfel că există decenii de muzică, înregistrări audio şi video şi avem nevoie de mult timp pentru a trece în revistă fiecare dintre ele şi de a cerceta contextul său istoric", a spus Carter. "De unde vine, din ce an, cu cine a colaborat, unde a înregistrat, este oare versiunea finală?", a spus, el referindu-se la sarcina grea de a căuta prin această uriaşă arhivă a lui Prince.

Săptămâna trecută a apărut o nouă versiune a piesei 'Nothing Compares 2 U', compusă de Prince şi pe care a popularizat-o Sinead O'Connor în anii 90. Pe de altă parte, se aşteaptă să ajungă în librării autobiografia la care Prince scria înainte de moartea sa.

La 19 aprilie biroul procuraturii din comitatul Carver (Minnesota, SUA) anunţa că nu va fi nimeni inculpat pentru moartea cântăreţului american, având în vedere că după aproape doi ani de investigaţie nu au fost găsite "suficiente probe" pentru a incrimina pe cineva.

Anchetatorii au admis că nu au reuşit să determine cum a ajuns în posesia lui Prince puternicul opiaceu fentanyl care i-a provocat moartea. O ipoteză ar fi că Prince a ingerat Vicodin falsificat, care de fapt era fentanyl.

"Nimic nu sugerează că el ar fi consumat fentanyl în mod conştient" a declarat Mark Metz, procurorul comitatului Carver.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: